Interventna policajka iz Zadra Antonija Radeljić je najspremnija pripadnica Oružanih snaga

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kod Slunja u petak, 18. lipnja 2021. proglašen je pobjednik apsolutne kategorije natjecanja za najspremnijeg pripadnika “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.”

U međunarodnoj i jakoj konkurenciji pripadnika Oružanih snaga RH, MUP-a te oružanih snaga saveznika i partnera, u kojem se ponajprije ocjenjuje psihofizička sprema, najspremnijom pripadnicom ovog natjecanja se pokazala Antonija Radeljić iz Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, koja je pokazala visoku razinu profesionalizma i spremnosti.

No, Antoniji ovo nije prvo natjecanje. Svoje vještine dva puta je pokazala na MUP-ovom natjecanju „Štit Domovine“, ali i drugi puta upravo na natjecanju „Prvi za Hrvatsku“.

„Bila mi je čast ponovno biti dio ekipe MUP-a na natjecanjima koja su zahtjevna i izazovna kao što je „Prvi za Hrvatsku“ ili MUP-ov „Štit Domovine“. Ove godine pripremao nas je naš Andrija Živković Žika, a pripreme su, uz redovne zadaće trajale nekoliko mjeseci, intenzivno zadnja dva mjeseca. Kao i svaki i ovaj trud se isplatio. Lijepo je vidjeti priznanje za trud, ustrajnost i želju za napredovanjem“ – rekla je Antonija.

Pobjednik natjecanja je satnik Ivan Gerenčir, pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske koji je pod punom vojničkom opremom i naoružanjem najbrže i najbolje savladao stazu dugačku 30 kilometara te dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na 12 radnih točaka.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 73 natjecatelja, od kojih deset iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, 51 iz Hrvatske vojske te 12 iz oružanih snaga država saveznika i partnera (Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske Republike, Republike Kosovo, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država te Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...