Cestitka_Uskrs

“Izderao se na konobaricu i ostao dužan dvije kune”; Beroš nakon incidenta u Zadru: “Ne mogu podržavati kršenje preporuka”

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je danas kako je u jednom kafiću na Jadranu (radi se o kafiću u Zadru) doživio neugodnu situaciju kada je zamolio konobaricu da stavi masku, a ona je to odbila. On je pak, nakon toga, odlučio napustiti kafić.

Na susjednoj terasi je bilo i drugih gostiju koji su svjedočili incidentu, a jedan od njih na Facebooku je objavio svoje viđenje onog što se događalo.

Naveo je kako je ministar bio sa suprugom i naručili su dvije kave. A kada je Beroš odlučio iz protesta napustiti kafić, na stol je bacio 20 kuna dok je račun bio 22 kune. To bi značilo da je ministar ostao i dužan za naručeno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Da li je ministar Beroš danas uspio popiti svoju jutarnju kavu u Zadru, sukladno epidemiološkim mjerama koje on, a ni HZZJ, nisu uopće donijeli?

Oko deset sati na zadarskom Trgu ministar Beroš je sa suprugom naručio kavu.
Kad mu je prišla konobarica i kad je naručio kave, upitao je zašto ne nosi masku?
Na otvorenoj terasi?! Konobarica ga je ignorirala i ušla u zatvoreni prostor kafića.
Ili ga nije prepoznala, ili ga je stvarno ignorirala.

Kad im je donijela kave (bez maske) demonstrativno se ustao i bacio dvadeset kuna na stol.

Na fotografiji je vidljivo da je dao 2 kune manje. Sav zajapuren se izderao na nju govoreći da je bezobrazna.

MIZ, HZZJ, a ni Civilna zaštita, nisu ni u jednom dokumentu donijeli uredbu da konobari na otvorenim terasama moraju nositi zaštitne maske. Sve takve mjere su donesene za zatvoreni dio ugostiteljskih prostora.

Za terase su donesene mjere oko distance među stolovima i korištenju dezinfencijskih sredstava, ali i ne i o obavezi da konobari poslužuju goste sa zaštitnim maskama. Uostalom, ta mjera bi bila diskriminirajuća i protustavna s obzirom da ni gosti ugostiteljskih objekata na otvorenim terasama nisu obavezni nositi maske.

Nije je imao ni ministar, a ni njegova supruga, dok je trenirao epidemiološku disciplinu na sirotoj konobarici kojoj je ostao dužan dvije kune. I to po mjeri koja uopće ne postoji.”

Beroš je za Index sve prokomentirao.

“Nije to bilo ništa previše vrijedno spomena, ali stvarno moramo razmisliti o poruci koju šaljemo, poglavito našim gostima. Jutros je na tom trgiću u Zadru većina turista nosila masku, a u jednom kafiću, gdje sam sjeo popiti kavu, djelatnice na terasi bez maski, čak ni unutra djelatnici nisu nosili maske. Najljubaznije sam tiho zamolio da ipak stave masku zbog poruke koju šaljemo drugima. Međutim, molba nije urodila plodom. Platio sam kavu koja je dostavljena i rekao da ne mogu podržavati kršenje preporuka. Virus je i dalje oko nas”, rekao je Beroš za Index.

Zaključio je kako mu je žao što se događa da neki u kafićima i restoranima ne nose maske te da se time šalje kriva poruka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...