Izmjena zakona i zabrana ZDS; Nobilo: “Kazna od 10 tisuća eura dovoljna je da se ustaše iskorijene”

Najavljenu izmjenu Kaznenog zakona, kojom bi se zabranila upotreba ustaškog znakovlja i pokliča ZDS, u programu N1 komentirao je odvjetnik Anto Nobilo.

Kaže da prijedlog izmjene Kaznenog zakona nije vidio, ali da je jasno da treba zabraniti sve simbole koji predstavljaju NDH.

“Ako su naši suci samostalni i mogu donositi presude, trebamo napraviti zakon. Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 eura i nestali su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Bleiburg je riješena stvar.”

Nobilo ističe da su ljudi umorni od svega toga, a država je ta koja treba podvući crtu, dodavši kako je HOS mistificiranje problema, a ne problem.

“Momci koji su išli u rat borili su se za Hrvatsku. Hrvatski simboli su ustav, grb, himna. Nisu se borili za ustašku državu.
HOS je postojao 4-5 mjeseci, bio je anomalija i uklopljen je u HV. Momci su se htjeli boriti za Hrvatsku, a vodstvo je to iskoristilo i preuzelo ustaške simbole. HOS je bio anomalija i nezakonito stvoren.

Odgovarajući na pitanje treba li ustaško znakovlje i poklič zabraniti ili kažnjavati, Nobilo odgovara da, ako ide u Kazneni zakon, onda mora biti kažnjavanja, dok bi zabranjivanje išlo u neki drugi samostalni zakon.

“Dajemo preveliki značaj komedijašima koji se pojavljuju s vremena na vrijeme. 10.000 eura je dovoljno da se ustaše iskorijene iz Hrvatske. Društvo je zrelo, samo je pitanje želi li Plenković ući u napetije odnose sa svojom desnicom ili želi porušiti mostove s desnima od sebe”, rekao je Anto Nobilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...