Kako se glasovalo po kvartovima? Poluotok je birao Vučetića, Dukić je nadmoćno osvojio Bili Brig

Zanima vas koga je na izborima birao vaš susjed? Rezultate drugog kruga utrke za lokalnu vlast možete provjeriti i po kvartovima.

Branko Dukić osvojio je ukupno 13.091 glas i tako pretekao protukandidata Marka Vučetića kojem je povjerenje dalo 11.210 birača.

Gdje se glasovalo za starog novog gradonačelnika, a tko je htio promjene, provjerili smo uzevši za primjer nekoliko zadarskih mjesnih odbora.

Najprije smo otišli u onaj najveći, Bili Brig koji je imao čak pet izbornih mjesta. Ukupnim zbrojem glasova, Dukić je ovdje osvojio 1.359, a Vučetić 953 glasa.

Na Puntamici su građani birali lokalnu vlast na tri glasačka mjesta. Na sva tri pobjedu je odnio HDZ-ov kandidat koji je u ukupnom zbroju osvojio 711 glasova, dok je za Vučetića glasovalo 655 osoba.

Interesantna situacija dogodila se na Voštarnici. Na tri, od ukupno četiri biračka mjesta, povjerenje je dobio kandidat Koalicije “Srcem za Zadar”. Ipak, zbog značajne prevage u broju glasova na jednom od njih, Voštarnicu je na koncu osvojio Branko Dukić. Rezultat je tijesan, Dukiću je pripalo 514, a Vučetiću 509 glasova.

Poluotok je tražio promjenu u gradonačelničkoj fotelji. 740 osoba povjerenje je dalo Marku Vučetiću, njih 590 Branku Dukiću.

Stanovi, kvart u kojem živi aktualni gradonačelnik, donosi značajnu razliku u broju glasova kod pretendenta za gradonačelničku funkciju.

1.013 osoba glasovalo je za “čovjeka iz kvarta”, dok je 456 birača svoj glas poklonilo Vučetiću.

Kako se glasovalo u ostalim zadarskim kvartovima, možete provjeriti na stranicama DIP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...