Kazalište lutaka Zadar osvojilo tri hvalevrijedne nagrade: “Dobra režija i lutkarska animacija prevagnuli su u našu korist”

Djelatnici zadarskog Kazališta lutaka jučer su održali konferenciju nakon povratka s ovogodišnjeg 28. Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, na kojem je su osvojili tri prestižne nagrade.

Za najbolju režiju nagrađena je Vanja Jovanoviću, a za najbolju glumu-animaciju Irena Bausović Tomljanović i Dominik Karakašić.

– Predstava Caffe kraljevstvo s kojom smo se predstavili na ovogodišnjoj smotri, a koja je imala premijeru u prosincu prošle godine, predstavlja čisti teatar objekta i abecedu lutkarstva. To su naši glumci Irena Bausović-Tomljanović i Dominik Karakašić, pod redateljskom palicom Vanje Jovanovića, maestralno odradili. Stručni žiri je prepoznao naš trud i kvalitetu među mnogobrojnim drugim kvalitetnim predstavama. Ono što je prevagnulo u našu korist je dobra režija i lutkarska animacija. Slobodno mogu kazati da je naša predstava bila fokus priča i komentara na ovogodišnjem susretu. Selekciju, koja je ove godine bila izvrsna, odradila je naša sugrađanka, profesorica, lutkarska povjesničarka i teoretičarka Teodora Vigato, kazala je ravnateljica Iris Pavić-Tumpa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...