“Kažimo NE betonu”; Iz Eko-Zadra pozivaju građane na zeleni piknik i mirni prosvjed u parku Vruljica

Iz Udruge Eko-Zadar pozivaju Zadrane na mirni prosvjed održavan u svrhu podizanja svijesti o važnosti zaštite prirode i zdravlja čovjekova okoliša i uključivanja građana u odlučivanje o uređenju javnih površina.

“Pozivamo sve zainteresirane građanke i građane da nam se u srijedu, 2. 6. od 16 h pridruže u parku Vruljica na Zelenom pikniku!

Neka prijateljsko druženje bude začetak ozbiljnijeg promišljanja o tome u kojem smjeru raste naš grad! U vrijeme kada europski i svjetski gradovi rade na zaštiti, očuvanju i širenju zelenih gradskih oaza, u Zadru se – betonira.

Kako uskladiti suvremena urbanistička rješenja s očuvanjem stabala? Kakvi su projekti još u pripremi i koliko su uistinu u skladu sa zelenom vizijom grada? Koliko će upravljanje gradom u budućnosti biti transparentno?

Okupimo se u srijedu i ukažimo gradskoj vlasti da želimo da osiguraju opstanak prepoznatljivih i voljenih gradskih simbola kao što su stoljetne lipe na Trgu sv. Frane ili drvored na Putu Dikla. Simbolični Zeleni piknik pokazuje želju da mirnim putem kažemo NE betonu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...