Kino Zona danas ugošćuje Lanu Barić, Danila Šerbedžiju i njihovu uspješnicu “Tereza37”

Na programu Kino Zone danas je domaća, dalmatinska poslastica, pulski laureat ”Tereza 37”.

Najbolji opis, najavu i zagrijavanje za film dat će vam glavna glumica, ujedno i scenaristica, Lana Barić te redatelj i nedavni laureat nagrade Vladimir Nazor, Danilo Šerbedžija, koje će Kino Zona s ponosom ugostiti na ljetnoj pozornici!

S njima, ovog puta prije samog filma, razgovarat će Ivica Perinović i Mario Županović. Dok gosti i sami ne najave film, pokušajmo ga ovako približiti:

Tereza ima 37 godina, živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.

“Tereza 37” prošlog pandemijskog ljeta pomela je konkurenciju u Puli gdje je, među ostalim, osvojila nagrade za najbolji film, režiju i scenarij, odnosno, ZFF-u gdje je osvojila nagradu publike te FEST-u na kojem je Lana Barić pokupila priznanje za najbolju glumicu.

Između razgovora i projekcije dugometražnog filma, publika će imati priliku pogledati i kratki film Orah, također nastao pod redateljskom palicom Danila Šerbedžije i glumom Lane Barić.

Radnja filma govori o gubitku i kolotečini koji natjeraju glavnog lika na zatvaranje u čahuru. No onda jedna apsurdna situacija uzrokuje izljev emocija.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...