Klub vijećnika SDP-a o sporazumu Kapovića s Kalmetom: “Trguju pozicijama, plijen su AGRRA-u i Lučka uprava”

Povodom sporazuma koji su potpisali Božidar Kalmeta i Kristijan Kapović i tako stvorili koaliciju HDZ-a, HSP-a, SU-a, NSR-a, DSU-a, HNS-a i HSLS-a u Županijskoj skupštini, oglasili su se iz Kluba vijećnika SDP-a.

“Činjenica da nakon sklopljenog koalicijskog sporazuma između HDZ-a i “ Kapovićevaca” u javnost  izlaze isključivo pozicije u javnim ustanovama i poduzećima koje dijele poput plijena, pokazuje da smo se potpuno ispravno suprostavili takvom sklapanju većine u Županijskoj skupštini.

Kao glavni pregovarač se nametnuo čovjek koji se nije smio kandidirati zbog pravomoćne sudske presude za kazneno djelo, počinjeno upravo s mjesta obnašanja dužnosničke pozicije. Jasno je zašto smatramo vrlo opasnim po građanke i građane da takvi ljudi grabe javne ustanove i poduzeća.
Jasno nam je da je vijećniku Stojanovu, kao i kolegi Klancu, jako neugodno dizati ruke za HDZ i biti njihov žetončić dok u njihovo ime pregovara osuđenik.

Ključni razlozi zašto smo u potpunosti bili protiv ovakvog sklapanja većine u Županijskoj skupštini su: Koalicijski sporazum između HDZ-a i “Kapovićevaca” nije javan, HDZ i “Kapovićevci” trguju isključivo pozicijama unutar javnih poduzeća i ustanova, pa tako imamo priliku čuti da je plijen, za početak, podijeljen na AGRRA-u i Lučku upravu.

Niti riječi nema o programskim i projektnim prioritetima koji su na korist svih građana.

Upravo su i to razlozi zbog čega je usporedba ovih trgovačkih pregovora HDZ-a i “Kapovićevaca” sa pregovorima SDP-a i Možemo potpuno bespredmetna.

Razumijemo vijećnike Stojanova i Klanca da im je trenutno neugodno, no moraju biti svjesni da se neugoda za ovakve “rabote” smanjuje dužinom suradnje s HDZ-om.

To svakako možete vidjeti na primjerima nekih, i dalje aktualnih, županijskih vijećnika i vijećnica”, piše Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...