LIBERLINO – nova trgovina ekskluzivnim dječjim igračkama koje nikad neće dosaditi djeci!

Pozvani ste na dječji rođendan, krštenje ili pričest? Na pamet vam ne pada ništa originalno što biste mogli pokloniti slavljeniku? Besciljno lutate po trgovinama, ništa vam nije dovoljno dobro. Nerijetke su i situacije da slavljenik jednostavno već ima sve što vam se učinilo kao dobra ideja.

Što kažete na prekrasnu igračku, po mogućnosti drvenu, koja će oduševiti i slavljenika i mamu? Koja će zainteresirati dijete i potaknuti na logičko razmišljanje? Uz koju će se dijete zabavljati, ali i učiti?

E, baš takve igračke su u Liberlinu!

ŠTO POKLONITI DJECI?

I sama sam se bezbroj puta našla u situaciji da nemam pojma što bi kupila nekom djetetu za poklon. Na kraju bi uvijek presudila nervoza i potpuna izgubljenost u dječjem svijetu pa bi kupila neku robicu samo da se riješim. Slavljenik nezadovoljan poklonom, ja nezadovoljna jer sam bezveze potrošila novce. Onda sam prešla na kupovanje igračaka. Plastika, plastika i plastika. Skupa plastika. Primijetila sam da bi se dijete igralo s tim mojim poklonom ravno 12 minuta. I nikad više. Shvatila sam da to zaista nema smisla i da nešto treba mijenjati!

LIBER MEDIA ZADAR

Upravo o tome se razmišljalo u zadarskoj firmi Liber Media. Nastali smo 2014. godine kao mala obiteljka tvrtka, vođena idejom da pomognemo roditeljima u nabavci udžbenika. Iako je sama ideja bila jako interesantna, suočili smo se sa brojnim poteškoćama. Bilo je tu tri godine izuzetnog napora i rad te pronalaska “pravoga puta”. Sve to nas je dodano osnažilo i potaknulo da krenemo u novom smjeru.

Željeli smo postati tvrtka koja prati interese djece od predškolskog uzrasta do srednjoškolske dobi. Pronalazak novih kreativnih igračaka i didaktičkih materijala postala je naša opsesija. Rezultat toga je suradnja sa stotinama vrtića i škola na prostoru Republike Hrvatske.

Nakon niza godina online prodaje došlo je vrijeme za sljedeći veliki korak – otvaranje trgovine u našem gradu. Na taj smo se korak odlučili jer i sami ( iako smo relativno mladi i urbani tim ) znamo što znači kupovati naslijepo. Teško je ljudima preko ekrana dočarati koliko su zapravo dobri proizvodi koje mi nudimo. Slikom ne možeš objasniti što sve dijete može s nekom igračkom. Kako naslijepo pokazati kupcu koliko su kvalitetne tempere koje mi nudimo, a plastelin nesušiv? Ljudi su nepovjerljivi dok se ne uvjere samostalno. A mi se slažemo!

IGRAČKE U LIBERLINU

Zašto bi sve igračke na našem tržištu bile „Made in China“ s ograničenim rokom trajanja? Toliko je dobrih europskih proizvođača visokokvalitetnih igračaka izrađenih od najboljih materijala. Pomno su odabrani oni čije je proizvode zaista vrijedno ponuditi djeci. Vilac, Miniland, Akros, Meli, Jovi i Giotto samo su neka od velikih imena s kojima godinama uspješno surađujemo. To su premium brandovi za koje je firma Liber Media ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku.

Naša trgovina kategorizirano je složena jer, krenuvši od vlastitog iskustva, mnogo puta se kupci ne snalaze po trgovinama, proizvodi nisu slagani po uzrastu djece pa je potraga za prikladnim poklonom otežana. Kod nas to nije slučaj. Putokazi će vas voditi po trgovini, sve je vrlo jasno i pregledno. Proizvodi su sortirani po uzrastu i kategorijama ( predmeti u školi, likovni i školski pribor, glazba, kreativnost, rani razvoj, STEM igre…).

Na našim policama vidjet ćete da je dosta proizvoda izvađeno iz ambalaže – upravo iz razloga što našim kupcima želimo omogućiti ono što preko ekrana ne mogu, a to je DODIR. Isprobajte naše igračke, uvjerite se i sami u njihovu kvalitetu i edukativne ciljeve.

EDUKATIVNI I DIDAKTIČKI SADRŽAJI

Mi nudimo sadržaje koje imaju osim zabavnog karaktera i onaj edukativni. To je nešto što danas treba intenzivno „gurati“ djeci u ruke. Živimo u vremenu kad su olovke zamijenili dodiri po ekranima. Djeca se više ne igraju zajedno nego zajedno gledaju Youtube. Kasnije izgovaraju prve riječi, teško sklapaju smislene rečenice, imaju problema s usvajanjem gradiva u školi. A sve zato jer ne razvijaju i ne potiču logičko razmišljanje u najranijoj dobi. Ekranizam je veliki problem današnjice. To je jednostrana komunikacija s medijem koji ne zahtjeva nikakvu interakciju. Da budemo jasni, i mi imamo djecu koja gledaju crtiće na Youtube-u, to je danas neizbježno. No, moramo ograničiti vrijeme provedeno uz takve sadržaje, a to se može samo ako djeci ponudimo neki drugi zanimljivi sadržaj. Onaj koji će od njih nešto tražiti, poticati na razmišljanje i pronalazak rješenja.

LIBERLINO

Već na prvi pogled naša trgovina nije tipična i već viđena. Primijetit ćete da prevladava drvo kao osnovni materijal igračaka. Svakako drvu dajemo prednost jer osim one očite prednosti – trajnost, važno je naglasiti da drvene igračke nisu opasne za djecu, ekološki su prihvatljivije, a i jednostavno nikad ne izlaze iz mode. Oduševit će vas što sve postoji kao dječja igračka. Naći će se tu malih kuhinjskih pomagala, posuđa, kao i alata, instrumenata i sl.  STEM igre vrlo su popularne i nezaobilazan su dar za svako dijete koje voli stvarati svojim malim rukicama. Također, važno je istaknuti i naše senzoričke igračke. Brojne su njihove prednosti za dječji razvoj, a ja ću naglasiti da su senzoričke igračke idealne za djecu s posebnim potrebama. Jer, uključujući sva osjetila i podražaje u ranoj dobi, stvaraju se i jačaju veze među moždanim stanicama.

Edukativni sadržaji za školu nešto su što je potrebno posebno dati roditeljima do znanja. Kao učiteljica smatram ih vrlo, vrlo korisnima za svakog školarca. Memory za učenje stranih jezika, dijelovi tijela, asocijacije s emocijama, pravilima ponašanja samo su neke od društvenih igara. Pomoć pri shvaćanju pojma razlomka, zbrajanja, abakusa, tablice množenja i ostalih matematičkih operacija dostupna je u obliku igara, pa će tako dijete igrajući se lakše shvatiti i usvojiti gradivo. To i je naš cilj: UČENJE KROZ IGRU.

ŠKOLSKI I LIKOVNI PRIBOR

Ne znam postoji li i najdetaljniji dio školskog pribora koji se ne nalazi na policama u Liberlinu! Zaista bogat i kvalitetan program omogućit će mališanima potpunu opskrbu i spremnost za nastavu. Pronaći ćete i najslađe vrtićke torbe i pripadajući sadržaj uz njih kao i veliki izbor kvalitetnih školskih torbi, pernica, bilježnica… Nije tako nebitno odabrati školski pribor za svog školarca, ipak je to „alat“ s kojim će se služiti i pokušati odraditi zadatke najbolje što zna. Ako je taj „alat“ kvalitetan, a gradivo dobro naučeno – uspjeh je zagarantiran!

RADIONICE U LIBERLINU

Novitet na području grada Zadra svakako su radionice koje ćemo provoditi u prostorijama našeg Liberlina. Odvojeni prostrani prostor,  „učionica“ kako ju mi volimo nazvati, primati će male grupe djece kako bi rad bio što kvalitetniji, a posvećenost djeci zagarantirana. Bit ćemo kreativni, marljivi i spremni za učenje i zabavu!

Sad kad smo vam predstavili svoju viziju na vama je samo prošetati do trgovačkog centra i uvjeriti se sami u sve napisano!

KAKO NAS PRONAĆI?

Lako!

Nalazimo se u starom dijelu trgovačkog centra na Relji ( City Galleria Zadar, Polačišće ul. 4 ). Zapravo, nalazimo se točno negdje na prijelazu pa je jednaka udaljenost ako dolazite s obje strane. Pod tim mislim da možete krenuti na ulaz kroz stari dio, uz pokretne stube dođete na 2. kat i krenete na lijevu stranu. Ako dolazite iz novog dijela morate proći pored famoznog „staklenog mosta“  i mi smo odmah blizu na desnoj strani od stepeništa.

 

 

Dobro nam došli u Liberlino!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...