Majstorica s navijačima? Vicković: “Publika pjeva, viče, čestice se brže šire. Osobno bih volio biti na utakmici, no pričekajmo odluku Nacionalnog stožera”

Pred vjernim zadarskim navijačima kao produženoj ruci košarkaškog kluba, respekt imaju svi rivali koji po bodove dolaze u Krešin dom.

Dobiti Zadar na domaćem terenu, uz srčanu i gromoglasnu podršku s tribina, dodatni je izazov.

Nakon dvije lake pobjede i dva nenadana poraza protiv Solita, košarkaši Zadra u subotu traže titulu prvaka Hrvatske.

Pred publikom ili ne, pitanje je koje se ovih dana provlači kroz medije.

Restriktivne mjere protiv koronavirusa odbacuju svaku mogućnost prisustva gledatelja u sportskim dvoranama, no iz uprave kluba bačen je hint da će se ići na ovu varijantu, makar snosili kaznene posljedice.

Kako zadnju riječ o ovom pitanju ima tijelo za provođenje mjera aktivnosti u vremenu epidemije, Šimu Vickovića, šefa Stožera civilne zaštite Zadarske županije upitali smo čemu se navijači mogu nadati pred sutrašnju majstoricu.

Hoće li stihovi “Bilo bi mi lako da te ne volim” odjekivati s tribina na Višnjiku i snagom svog značenja desetkovati protivničku momčad?

Prvo treba kazati da se odlukom Nacionalnog stožera koja je na snazi zabranjuje dolazak gledatelja na utakmice. Split je tražio publiku u dvorani, ali dobili su odbijenicu. Riječ je o zatvorenom prostoru, navijači pjevaju i viču, čime se čestice puno brže i lakše šire. Sve što se tamo događalo, napravili su na svoju ruku, bez suglasnosti struke, kaže Vicković uz napomenu kako bi volio da Zadar ne povlači nezakonite poteze.

HKS je jučer poslijepodne poslao upit Nacionalnom stožeru u kojem traže dopuštenje za ulazak gledatelja na Višnjik. Osobno, kao navijač kluba volio bih sutra biti tamo. Volio bih da naši navijači, posebno vjerni pretplatnici prisustvuju petoj, finalnoj utakmici. I sam se nadam pozitivnom odgovoru Stožera, poslijepodne ću ih osobno kontaktirati i vidjeti u kojem smjeru ide odluka, zaključuje Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...