Ministrica turizma: “Zadarski slučaj ne smije se ponoviti, samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među visokorizične zemlje”

U subotu je održan sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima turističkog sektora. Tema su poduzete mjere radi što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

Na sastanku se analizirala epidemiološka situacija i mjere koje treba poduzimati kako bi sezona bila uspješna, prenosi HRT.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je kako se zadarski slučaj nekontroliranog širenja zaraze ne smije ponoviti.

‘Još jednom apeliram da se što veći broj građana odazove na cijepljenje. Informirani smo da je tzv. indijski soj u Hrvatskoj, moramo voditi računa o tome. Samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične’, upozorila je ministrica Brnjac.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin je rekla da bi se mladi, koji žele ići u noćne klubove, morali cijepiti.

– Upozoravamo cijelu godinu i uistinu moramo biti svjesni da je kod nas došao tzv. indijski soj. Mi imamo odlične brojke što se tiče incidencije ali to se može u jednom trenutku promijeniti. Jedini način da zaustavimo je cijepljenje. Spominjali ste noćne klubove i druženja. Normalno da ljudi moraju raditi i družiti se, ali tamo dolaze mlađe dobne skupine. Mi nemamo puno cijepljenih u mlađim dobnim skupinama, zato ih pozivam da se jave i cijepe da se možemo vratiti starim aktivnostima, da se možemo normalno ponašati, poručila je Karin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...