Na području Zadarske županije policija provodi 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga

U subotu, 19. lipnja 2021. godine od 7 sati pa do nedjelje, 20. lipnja 2021. godine do 7 sati provesti će se pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.

Najavljena akcija će se provoditi na mnogobrojnim lokacijama na području Zadarske županije, a koje su dijelom izabrane i na prijedloge građana.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera usmjerenih na ostvarivanje veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i drugih težih prometnih prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća te će se osobita pozornost posvetiti povratnicima.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu te kako bi izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju prometne propise, odnosno da ne konzumiraju alkoholna pića, droge i nedopuštene lijekove prije i za vrijeme vožnje, odnosno u vrijeme kada misle biti sudionici ili sudjelovati u cestovnom prometu.

Policija ovih putem zahvaljuje građanima koji su svojim prijedlozima pridonijeli u provođenju spomenute akcije te smo njihove prijedloge uvrstili u popis lokacija na području Policijske uprave zadarske, na kojima će se obavljati nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...