Na pročelju zgrada iznad Male pošte šovinistički grafiti: “Ubij Srbina” i “Kolji Srbe”; Policija: “Nismo primili dojavu”

Pred sam početak turističke sezone u Splitu je došlo do šovinističkog incidenta u kojem je nekoliko osoba fizički nasrnulo na mladi par iz Srbije, nakon čega je muškarac u bolnicu primljen s vidljivim modricama i ogrebotinama.

Gradonačelnik Splita oglasio se kazavši da u njegovom gradu žive civilizirani i tolerantni ljudi u kojem više nema mjesta za fizičko i verbalno nasilje.

Nepoimanje važnosti uvažavanja i tolerancije, nasuprot nacionalistički obojenim ispadima, kao preduvjetom uspješnog turizma, nažalost, pokazao je i Zadar grafitima koji u centru grada vrište s pročelja zgrada.

U Velebitskoj ulici iznad Male pošte, naime, netko je ovih dana ispisao poruke mržnje “Ubij Srbina, “Kolji Srbe” i neizostavno “ZDS”.

Iz policije nisu dobili prijavu za ovaj izgred.

Nemamo dojavu, ali slična je došla tijekom noći s 15. na 16. lipnja, nakon što je na Obali kneza Branimira netko crvenim sprejom nacrtao svastike. Sve smo dojavili komunalnim redarima koji su zaduženi za njihovo uklanjanje, kaže nam Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...