Nacionalni stožer poslao NEGATIVAN odgovor: “Nema navijača na tribinama”. Vrata dvorane ipak će biti otvorena za pretplatnike…

Moralna potpora od strane navijača na večerašnjoj majstorici između Splita i Zadra, neće izostati.

Bit će to potez koji će se povući van zakonskih okvira, obzirom da je Nacionalni stožer civilne zaštite klubu proslijedio negativan odgovor na upit o prisustvu publike na tribinama.

Iz Uprave kluba nismo dobili nikakve službene informacije, ali od pouzdanog izvora iz Košarkaškog kluba Zadar doznajemo da će vrata dvorane biti otvorena za sve pretplatnike, pa i one prošlogodišnje.

Moglo bi se napuniti čak pola kapaciteta Krešinog doma.

Ante Babić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra, koji je i sam bio među gledateljima na četvrtoj utakmici na splitskim Gripama, kazuje nam kako lokalni stožeri nisu imali nikakve ingerencije po ovom pitanju.

Klub i HKS tražili su dopuštenje od Nacionalnog stožera, mi s tim nemamo veze, niti smo mogli utjecati na odluku. Ako u dvorani bude navijača patrola Civilne zaštite i policija morat će izaći na teren i obaviti zapisnik. U Splitu sam bio na tribini kao predstavnik KK Zadra, oni su toga dana na jedan, rekao bih, podmukao način pustili oko 300 ljudi u dvoranu, što je vidimo stvorilo veliku pomutnju u javnosti. Sada se svi pitaju ako su mogli oni, zašto ne bi i u Zadru navijači bodrili košarkaše? To vam je kao da je sinoć netko prošao kroz crveno svjetlo, pa mislite da danas isto mogu učiniti i drugi, kaže nam kratko načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...