Nagradni fond je 20 tisuća dolara; Na Višnjiku se igra UTR Pro Tennis Tour Europe

Na zemljanim terenima teniskoga kompleksa u Športskom centru Višnjik igra se – prvi put u Hrvatskoj – jedan u nizu turnira (nagradni fond je 20 tisuća američkih dolara) u sklopu europskoga UTR Pro Tennis Toura. Nastupa 20 igrača iz Bjelorusije, Francuske, SAD, Ukrajine i Hrvatske.

– Universal Tennis Rating održava turnire širom svijeta i na njima nastupaju igračice i igrači s rankigom na ATP i WTA listi. Zadar će na Višnjiku biti domaćin četirima takvim turnirima, od kojih je ovaj lipanjski prvi, a izgledno je da ćemo i u studenom ove godine imati dva turnira – govori Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar.

Suorganizatori zadarskoga turnira, koji je za kraj lipnja i početak srpnja doveo lijepi broj gostiju, jesu ŠC Višnjik i TK Zadar 08.

– Mečevi se igraju svaki dan na tri terena, najprije u skupinama po pet igrača, a u subotu i u nedjelju, 3. i 4. lipnja 2021. bit će završnica – kaže Rončević.

U početku natjecanja bilo je nekoliko zanimljivih i uzbudljivih mečeva. Svakako prvi favorit Matija Pecotić, inače član hrvatske reprezentacije za Davisov kup, nadmašio je uvjerljivo Bjelorusa Khomicha 6:1, 6:2. Zadranin Frane Ninčević u hrvatskom dvoboju bio je bolji od Brkića 6:1, 7:5, dok je Tonejc namdašio Baruna 6:3, 3:6, 6:3. Horvat je pobijedio Oumaoushea iz Francuske 6:3, 6:0, a Kajin uvjerljivo izgubio od Goetzea 1:6, 1:6. De La Bassetiere iz Francuske pobijedio je Duduna iz Ukrajine 3:6, 6:1, 6:1. Krstanović (Hrvatska) bio je bolji od Siniusa (Francuska) 6:2, 6:1 i na koncu Poritzky (SAD) nadigrao je Petrenka (Ukrajina) 3:6, 6:1, 6:2.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...