Najveća imena svjetskog i hrvatskog plivanja na Međunarodnom plivačkom maratonu Rtina 2021.

Nakon 14. godina Međunarodni plivački maraton se vraća u Rtinu kao najjači maraton ove godine u svijetu. Plivači Pop Acev i Matteo Furlan su vrh svjetskog plivanja, a Ana Olasz i Špela Perse su plivačice  koje će u kolovozu nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Klub daljinskog plivanja Donat u subotu 3. srpnja 2021. organizira međunarodni plivački maraton Rtina 2021. Dužina staze je 10 kilometara (što je olimpijska disciplina) i mogu je savladati samo najodvažniji.  Dodatno otežava što će se u obzir uzimati samo rezultati koji budu unutar sat i pol vremena zaostatka za pobjednikom. Natjecanje je dio Cro Cupa, a boduje se za Hrvatsko prvenstvo kao i  GRAND PRIX.

Kad je riječ o natjecateljima iz inozemstva u Rtinu stiže Makedonac Evgenij Pop Acev, pobjednik Svjetskog Kupa u daljinskom plivanju 2019. godine i prvi pobjednik Ohridskog maratona u dužini od 33 km, kao i maratona Capri – Napoli 2016 godine kao i Talijan Matteo Furlan, koji je na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. bio drugi na 25 km, a pobjednik je Faros maratona četiri godine zaredom, od 2014. do 2017.

U borbu za pobjedu krenut će i Slovenka Špela Perše, koja je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. bila 16-ta, kao i Mađarica Ana Olasz , koja je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojila četvrto mjesto. Obje plivačice u kolovozu nastupaju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

-Od hrvatskih imena, radujemo se što možemo ugostiti Mateu Sumajstorčić, Leonu Coha  i Antoniju Buličić – višestruku pobjednicu CRO-CUPa,  kao i Grgu Mujana, višestrukog  pobjednika CRO -CUPa i najboljeg Hrvatskog maratonca (drži rekord staze Preko-Zadar) i Tonija Pavičića Donkića – prvog Hrvata koji je preplivao La Manche, kažu organizatori.

Predsjednik KDP Donat, Dražen Adžić ističe: „Ovo je najjači maraton ove godine u svijetu i bit će nam čast ugostiti sve strance kao i domaće natjecatelje. Nadam se da će najbolji hrvatski plivači moći odgovoriti strancima i dostojno predstaviti našu zemlju. Posebno se zahvaljujem domaćinu maratona –  TZO Ražanac i stanovnicima Rtine, koji su prepoznali potencijal ovog događanja,  a prema onome što sada rade i kako se pripremaju, siguran sam da će sudionici osim samog natjecanja sa sobom ponijeti najljepše dojmove iz Hrvatske. Nadam se da se ova dobra tradicija više neće prekidati,  te da će dogodine biti još više sudionika. Do tada, moja poruka je – Neka najbolji pobjedi!“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...