Nije im dao dokumente, pričao je na mobitel; 57-godišnjak omalovažavao policajce i pružao aktivan otpor pri uhićenju

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi te počinjenih više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnjiči ga se da je u petak, 04. lipnja, ometao postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući te tom prilikom pri uhićenju pružao aktivni otpor s namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju ovlaštenih radnji.

Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, Prisila prema službenoj osobi, 57-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira te prometnih prekršaja (nepropisno korištenje mobitela, ne korištenje sigurnosnog pojasa, ne postupanje po naredbama policije i ne davanje dokumenata za zahtjev ovlaštene osobe), uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...