Organizira se cijepljenje za one koji se nisu stigli naručiti; Medić: “36 posto žitelja županije primilo je prvu dozu!”

Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije organizira cijepljenje za sve stanovnike koji se još uvijek nisu stigli naručiti, a u svrhu još bolje promocije cijepljenja.

Cijepljenje će se organizirati 7. lipnja 2021 godine u vremenu od 8 do 12 sati i od 15 do 19 sati na punktu ŠRC Višnjik, u Press centru dvorane Krešimira Ćosića.

Predviđeno je cijepiti 800 stanovnika Pfizer cjepivom.

Do sada je prvu dozu cjepiva primilo 36 posto stanovnika Zadarske županije, a drugu oko 13 posto što je kao i na razini cijele Hrvatske. Zadovoljni smo procijepljenošću, no želja nam je cijepiti i više kako bismo što prije suzbili epidemiju. Svjesni  smo činjenice da neki stanovnici još nisu dobili svoj termin ili  dvoje oko cijepljenja te smo odlučili na brz i jednostavan način na jedan dan organizirati cijepljenje kako bi potakli stanovništvo na još veći odaziv. Inače nastavljamo s cijepljenjem kao i do sada, odnosno osoba koja se želi cijepiti treba se javiti svom obiteljskom liječniku koji dalje planira termin cijepljenja ili se prijaviti putem platforme cijepiSe.zdravlje.hr ili, pak, na e-mail adresu Zavoda za javno zdravstvo  [email protected], rekao je voditelj Službe za epidemiologiju dr. Alan Medić.

Do sada je na području naše županije utrošeno 72.951 doza cjepiva, od čega 49.516 Pfizera, 14.800 Astra Zenece,8.340 Moderne i 295 Janssena.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti online kroz sljedeću poveznicu: https://outlook.office365.com/owa/calendar/[email protected]/bookings/.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, e-poštu, telefonski broj, datum i godinu rođenja te MBO (matični broj osiguranika).

Podsjećaju građane da se pridržavaju termina u kojem su naručeni, kako bi se izbjeglo stvaranje gužve na punktu za cijepljenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...