Paket alata za rad na daljinu Google Workspace dostupan svima

Google je danas proširio svoju ponudu alata za rad na daljinu i timsku online suradnju Google Workspace na način da je sve postojeće opcije učinio dostupnima svima koji imaju korisnički račun otvoren kod njih. Ovaj paket alata značajno je nadograđen i unaprijeđen tijekom proteklih nešto više od godinu dana, kada je mnogima postao nužan dio rada od kuće ili na daljinu. Do sada su ga većinom mogli koristiti nekadašnji pretplatnici na GSuite, kao što su tvrtke ili neprofitne i obrazovne organizacije, a sada mu može pristupiti svatko.

Širom svijeta poznate i vrlo popularne aplikacije Gmail, Chat, Calendar, Drive, Docs, Sheets, Meet i ostale, od sada su sa svim svojim naprednim funkcijama na raspolaganju svima koji žele putem njih surađivati sa svojim prijateljima, suradnicima, obitelji, susjedima, i slično.

Napredne funkcije – besplatno

Isto tako moguće je sve ove aplikacije povezati, dijeliti dokumente s kontaktima, imati dijeljeni zajednički kalendar ili tablicu, te održavati sastanke putem usluge Meet koja je također sada svima dostupna s naprednim opcijama (ankete, alati za moderatore, chat, javljanje za riječ, itd). Google Chat će svima omogućiti stvaranje vlastitih “soba” (Spaces), u kojima će moći voditi razgovore vezane za određenu temu, dijeliti dokumente i organizirati rad, kao što se to čini u Slacku ili Teamsima. U svim aplikacijama bit će moguće i zajednički raditi na dokumentima.

U svim aplikacijama bit će moguće i zajednički raditi na dokumentima, a korisnicima će također biti na raspolaganju i naprednija zaštita od zloćudnog softvera i phishing poruka koje se šire putem e-maila, piše Bug.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...