Pismo supruge smrtno stradalog motociklista Željka Marasa: “Neizmjerno vam HVALA na profesionalnosti i ljudskosti…”

U stravičnoj nesreći kod Zadra koja se dogodila u nedjelju, 13. lipnja na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja život je izgubio Željko Maras.

S 19-godišnjim sinom i prijateljem na motociklu se vraćao kući. Sva trojica su vozila motocikle. Prvi je bio Željko, iza njega sin, dok je prijatelj bio treći u formaciji.

Na Jadranskoj magistrali kod mjesta Murvica krenuo je pretjecati automobil karlovačkih registracija. Udario je u automobil zadarskih registracija kojim je upravljao 28-godišnji vozač koji se kretao suprotnim smjerom, pao s motocikla i poginuo na mjestu nesreće.

Njegov sin i vozač automobila s teškim su ozljedama završili u zadarskoj bolnici.

Danas nam se javila supruga poginulog, Marina Maras koja je u svojoj boli i tragediji smogla snage i zaželjela uputi nekoliko riječi zahvale interventnim službama i osobama koje su joj olakšale ovaj težak period.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

Želim, povodom tragičnog događaja uputiti javnu zahvalu timu prometne i krim policije PU zadarske, zadarskoj vatrogasnoj postrojbi, zadarskoj Hitnoj službi, posebno vozaču koji je te kobne noći riskirao vlastiti život da spasi život mog sina, osoblju Hitnog kirurškog prijema zadarske opće bolnice, posebno dr. Mihanoviću, operativnom timu odjela za traumatologiju zadarske opće bolnice pod vodstvom dr. Pavića koji su uložili nadljudske napore da mu spase život i zdravlje, osoblju odjela za intenzivnu skrb koje mu je pružalo svu moguću skrb, posebno dr. Karucu koji mi je omogućio da mu u optimalni uvjetima saopćim tragičnu vijest, osoblju odjela traumatologije koji brinu o njemu i podrška su meni, naročito glavnoj sestri Danijeli.
Neizmjerno vam HVALA na profesionalnosti i ljudskosti. Posebno HVALA Željku Biliću i Dragi Krpanu koji su najzaslužniji za njegovo preživljavanje u prvim kritičnim trenucima, sam Bog ih je valjda poslao na to mjesto u tom kobnom trenutku.

U ime cijele obitelji zahvaljujem se djelatnicima Nasada, pogrebnom poduzeću Skroče, Don Dariu, koji je omogućio da obred pogreba i misno slavlje vodi Željkov dugogodišnji prijatelj Don Zdenko Dundović, hvala Don Zdenku, klubu prijatelja “Đir oko Borika”, Dušku Brali koji nas je pratio od dana našeg vjenčanja i ovjekovječio našu najveću radost kao i najveću tugu.

Hvala g. Duji Stanišiću koji nam je pomogao da ga isprati njegovim najdražim pjesmama.

Hvala Željkovim prijateljima koji su skupili hrabrost i prenijeli njegovo tijelo do posljednjeg počivališta, svima koji su upalili svoje motore za posljednji pozdrav, kolegama koji su mu za posljednji pozdrav zatrubili kamionima, svim divnim ljudima koji su ga zajedno s nama ispratili.

Hvala gospođi novinarki 24 sata koja je jedina imala hrabrosti nazvati me i objaviti prave činjenice nesreće.

Hvala mom suprugu za kojeg znam da nikada ne bi ugrozio svoj život ni život drugih a naročito život svog sina. Znam jer smo zajedno prevalili tisuće kilometara i nikad, baš nikad nije doveo u opasnost ni nas ni druge sudionike u prometu. Bio je profesionalac i odgovoran do kraja. Hvala mu na svim cestovnim I životnim kilometrima.

Marina Maras

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...