Plamen još tinja među gredama iz 14. stoljeća; Šoša: “Cijeli Poluotok je požarna zona, dežurat ćemo cijelu noć”

Vatrogasci su obustavili širenje vatre koja je izbila u zgradi na Narodnom trgu.

Satanari su evakuirani, ali vatrogasci će dežurati cijelu noć na terenu. Prema riječima Željka Šoše, zapovjednika JVP zadar cijeli Poluotok je još uvijek velika požarna zona.

– Požar je izbio u jednom stanu i zahvatio je nekoliko stanova i poslovnih prostora te potkrovlje. Vatrogasci su obuzdali širenje vatre na prvom i drugom katu, ali plamen još uvijek tinja i širi se među drvenom konstrukcijom zgrade iz 14. stoljeća, potvrdio je Hini Šoša.

Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila i kako najavljuje zapovjednik Šoša, gasit će se cijeli dan i noć jer je riječ o starim, suhim drvenim gredama, trstici i drvenim podovima.

– Cijeli je Poluotok praktički požarna zona, moramo lokalizirati vatru da ne zahvati susjedni krov u Ulici Mihovila Klaića i da se ne širi dalje. Svi stanari su evakuirani i prije našeg dolaska. U zgradi koja gori i susjednim kućama više nema nikoga, dodao je Šoša.

Za sada nisu poznati uzrok i okolnosti izbijanja požara, što će se utvrditi očevidom.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...