Prekinula vezu s njim, ugurao je u auto i u bijegu se namjerno zabio u policijsko vozilo koje mu je blokiralo put

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. lipnja  2021., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode iz i dva kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju.

– Okrivljenom 41-godišnjaku se stavlja na teret da je 10. svibnja 2021. u Zadru i u jednom mjestu pored Zadra, pod utjecajem alkohola; nezadovoljan što je oštećenica prekinula s njim ljubavnu vezu, a znajući da se ona nalazi u jednom mjestu pored Zadra; iako svjestan da oštećenica ne želi ići s njim, kako bi savladao njezin otpor fizički ju je napao, te ju protivno njenoj volji ugurao u vozilo, a tijekom vožnje ju je udarao dlanom po licu. Tereti ga se da je oštećenicu odvezao u svoju obiteljsku kuću gdje ju je, unatoč njezinom protivljenju, zadržao sve dok nije saznao da za njim traga policija.
Okrivljenika se tereti da je u jednom mjestu pored Zadra, dok se nalazio u vozilu zajedno sa oštećenicom, u trenutku kada je ugledao službena policijska vozila povećao brzinu kretanja svojim vozilom kako bi pobjegao. Tereti ga se da je tijekom bijega, u cilju da spriječi policijske službenike u obavljanju njihovih službenih radnji te pristajući na mogućnost da ugrozi njihovu sigurnost i tjelesni integritet, svojim vozilom udario u službeno policijsko vozilo koje je bilo zaustavljeno preko obje prometne trake kako bi mu se onemogućio bijeg. Policijski službenici tom su prilikom zadobili lake tjelesne ozljede, piše u optužnici.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...