PROFESORICA PROŠLA BEZ TEŽIH POSLJEDICA Stipić upozorava: “Zbog dvije godine školovanja u izvanrednim okolnostima, neželjeno ponašanje je dramatično u porastu”

Povodom incidenta koji se dogodio u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, oglasio se Željko Stipić iz Sindikata Preporod.

Sjetimo, jučer popodne intervenirala je Hitna pomoć zbog profesorice kojoj je pozlilo nakon što je umjesto vode, popila dezinficijens koji joj je netko od učenika ulio u bocu.

Pokušaj trovanja na njenom radnom mjestu kolegice iz zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna koja se srećom uspjela izvući bez težih posljedica po njezino zdravlje – suočava nas opet s pitanjem sigurnosti naših škola. Zaštita sviju onih koji u školama rade ili se u njima školuju nije ni prije ove pandemije bila zadovoljavajuća. Nakon što se, zahvaljujući dvogodišnjem školovanju u izvanrednim okolnostima, dramatično povećao broj učenika sklonih neželjenom ponašanju, potrebna nam je, uz sustavno provođenu edukaciju, temeljita rekonstrukcija postojećeg sustava pedagoških mjera kako bi one postale efikasno sredstvo odvraćanja od različitih oblika neprimjerenog ponašanja, smatra Stipić koji ima poruku za policiju. Ne reagiraju li urgentno, mišljenja je, suočit ćemo se s naglim porastom nasilja u našim školama.

Sindikat Preporod od policije očekuje žurno pronalaženje počinitelja, od škole primjereno kažnjavanje odgovornih, a od prosvjetne vlasti iznalaženja rješenja koja će spriječiti svaku vrstu nasilničkog ponašanja u školi. Ukoliko bilo koja od spomenutih strana efikasno ne reagira na ugrožavanje zdravlja i života zadarske nastavnice, ne treba sumnjati da će se i trovanje ubuduće zaživjeti među oblicima nasilničkog ponašanja naših učenika, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...