Riječ novog predsjednika Županijske skupštine: “U ovom poslu nema previše emocija, osim osjećaja odgovornosti za građane”

Antonio Vučetić, novi predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije obratio se javnosti.

Sjetimo, HDZ-ova koalicija ranije je bila dogovorila suradnju s vijećnicima Vučetićem, Milom Stojanovom iz HNS-a i Markom Klancem iz HSLS-a – članovima Nezavisne liste Antonija Vučetića – pa su temeljem tog dogovora HDZ-ova koalicija i nezavisni zajednički predložili Vučetića za predsjednika Skupštine. Vučetić je tako dobio podršku većine (svi osim MOST-a i SDP-a), kao i prvi potpredsjednik Zoran Šikić.

Kao opozicijski kandidat za dužnost potpredsjednika izabran je Davor Čerkuč s Nezavisne liste Ivice Žuvele.

Zahvaljujem se na povjerenju koje mi je ukazano sa željom za uspostavljanjem dobre suradnje. Naglašavam važnost konstruktivnosti te međusobnog uvažavanja i poštivanja, bila je prva reakcija Vučetića kada se obraćao skupštinarima.

U ovom poslu nema previše emocija, osim osjećaja odgovornosti za građane i pošteno obavljanje posla, dodao je novi predsjednik Županijske skupštine.

Sporazum o programskoj suradnji između koalicije HDZ-HSP-SU-NSR i DSU-HNS-HSLS potpisali su ranije Božidar Kalmeta i Kristijan Kapović, a o detaljima tog sporazuma Kapović je tek kratko napomenuo kako će Nezavisna lista participirati u upravljanju Zadarskom županijom razmjerno osvojenim glasovima birača, odnosno mandatima u Županijskoj skupštini Zadarske županije.

Ono što je bitno u Sporazumu o programskoj suradnji sadržano je u suglasnosti i zalaganju na razvoju grada Zadra kao petog po veličini grada u Republici Hrvatskoj i njegovo promicanje iz županijskog u regionalni centar, potom podizanje standarda mikroregionalnih središta gradova Nina, Biograda, Paga, Benkovca, Obrovca te općine Gračac i policentrični razvoj Zadarske županije u kojemu će jedinice lokalne samouprave osigurati standard primjeren životu u 21. stoljeću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...