Škola se oglasila priopćenjem: “Djeca uče od svijeta. Sami pružimo dobar primjer zdravih odnosa i razmišljanja”

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna na svojoj službenoj Facebook stranici oglasila se povodom incidenta koji se dogodio za nastavnog sata, kada su učenici profesorici u vodu ulili dezinfekcijsko sredstvo.

Obavještavaju javnost da se njihova djelatnica, na sreću, osjeća dobro i nastavlja s radom u razredu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Mi kao škola osjećamo kako vam se trebamo obratiti u vezi slučaja koji se dogodio u našoj školi u srijedu, 9. 6. Kao kolektiv smo se našli pred teškom i izazovnom situacijom, ali godine međusobne podrške, suradnje i razumijevanja daju nam temelj da i ovu situaciju iznesemo zajedno. Na sreću, naša se profesorica osjeća dobro i nastavlja s uobičajenim školskim obavezama koje su na kraju svake nastavne godine posebno opsežne. Obzirom da potičemo i njegujemo pozitivni i prijateljski odnos sa svojim učenicima, u nevjerici smo jer se ovako nešto uopće dogodilo. Posebice zato što smo zauzeli jasan stav protiv nasilja, odlučni u tome kako je naša škola mirna luka za mlade kreativce koji će kod nas naići na podršku i poticaj za izražavanje u delikatnom razdoblju odrastanja u kojem se nalaze. Svjesni smo da je vrijeme u kojem odrastaju puno negativnih utjecaja, zamki i spoticanja, ali tim više nastojimo poticati one ljudske vrijednosti koje za cilj imaju zdravije društvo.

Škola postoji zbog učenika i ima odgovornost za pojedinog svog mladog člana. I upravo zbog toga, imamo obavezu ukazati svim učenicima škole da je čin koji se dogodio apsolutno neprihvatljiv i opravdanja za njega nema te na njega treba odgovoriti u skladu s njegovom težinom.

Istovremeno, ovaj događaj otvara nova pitanja, za nas kao Školu, ali i za sve nas kao društvo. Svojim primjerima trebamo pokazivati, a ne zbunjivati. Trebaju se znati jasne granice između dobrog i lošeg, i treba ustrajati na tome da će društvo koje zatvara oči pred lošim za posljedice imati tešku sudbinu. Suosjećanje, empatija, plemenitost, odgovornost i savjest ne smiju biti samo riječi nego nužni faktori izgradnje osobe. Trebaju se učiti od rane dobi te njegovati i poticati kroz odrastanje kako bismo uistinu mogli polagati nade u bolju budućnost.

Djeca su ključ, ali djeca uče od svijeta. Pobrinimo se da djelić svijeta kojeg činimo mi sami bude dobar primjer zdravih odnosa i razmišljanja.

Mi kao škola nećemo odustati od povjerenja u naše učenike i znamo da će naša predanost i upornost prevagnuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...