SMRT U MURVICI Muž joj je preminuo, sin u bolnici: “Kad su vidjeli auto, već je bilo prekasno”

U stravičnoj nesreći kod Zadra koja se dogodila u nedjelju oko 21 sat na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja život je izgubio Željko Maras (52).

Sa sinom (19) i prijateljem vraćao se kući u Zadar. Sva trojica su vozila motocikle. Prvi je bio Željko, iza njega sin, dok je prijatelj bio treći u formaciji. Na Jadranskoj magistrali, na mračnom predjelu Murvice pokraj Zadra, Željko je počeo pretjecati automobil karlovačkih registracija. Udario je u auto zadarskih registracija koji se kretao suprotnim smjerom, pao s motocikla i poginuo na mjestu nesreće. Njegov sin i vozač (28) automobila s teškim su ozljedama završili u zadarskoj bolnici. Vijest o pogibiji omiljenog susjeda, prijatelja, koji godinama ima prijevoznički obrt, potresla je Zadrane, piše 24 sata.

Tijekom jučerašnjeg dana opraštali su se od njega na društvenim mrežama. Sprovod je u utorak u 13 sati na groblju Belafuža, a iz grupe Đir oko Borika pozvali su članove da, ako mogu, dođu motociklima jer bi Željko tako želio. Njegova šokirana supruga rekla je za 24 sata da uopće nije gledala vijesti ni portale. Ispričala je što je čula o samoj nesreći.

– Bili su za vikend na Grobniku i vraćali su se kući. Na predjelu između Poličnika i Murvice počeli su pretjecati automobil, koji je usporio, nakon što su se uvjerili da je slobodno za pretjecanje. Taj drugi auto doletio je velikom brzinom te su mu bila ugašena svjetla. Tamo je mračno i nema šanse da su mogli vidjeti auto ako nije imao svjetla. Kad su vidjeli odraz, već je bilo prekasno – rekla je shrvana supruga za 24 sata.

U nesreći joj je ozlijeđen i sin, no on je, kako kaže, u ponedjeljak bio dobro.

– Sin je u bolnici, još je na intenzivnoj, ali je, hvala Bogu, stabilno. Imao je tešku operaciju noge, vanjski prijelom. Komunicira s liječnicima, Još ga nisam uspjela posjetiti – rekla je.

Tada još nije vidjela policijski izvještaj niti je od njih dobila ikakve službene informacije. Slično je ispričala i čitateljica koja se javila uz tvrdnju da je vidjela auto prije samog sudara.

– Sve što sam vidjela je jurnjava bez svjetla, tamni auto. Brzina mislim maksimalna. Već je bio sumrak tako da su ta svjetla bila neophodna. Sudar nisam vidjela jer se desio nakon što se mimoišao sa mnom. Vidjela sam samo da je u pitanju mlađi momak – rekla je čitateljica.

U policijskom izvješću ne spominju se navodi da je auto vozio ugašenih svjetala, no kako su za 24 sata potvrdili iz Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, okolnosti prometne nesreće još se utvrđuju.

– Županijsko državno odvjetništvo u Zadru trenutačno provodi izvide, dokazne radnje i nalaže provođenje dokaznih radnji radi utvrđenja svih okolnosti nastanka prometne nesreće, po završetku čega će javnost biti obaviještena o utvrđenom – odgovorili su na upit iz odvjetništva.

Zadarska je policija nakon obavljenog očevida izvijestila kako ‘postoji osnovana sumnja da je do nesreće došlo kad je 52-godišnji vozač motocikla vozio iz smjera Posedarja u smjeru Zadra i započeo pretjecati osobni automobil karlovačkih registracija kojim je upravljao 50-godišnjak.

– Pri tom je na lijevom prometnom traku, namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udario u prednji dio automobila zadarskih registracija, kojim je upravljao 28-godišnjak, a koji se kretao istom dionicom. Nakon udara automobil zadarskih oznaka nastavio se nekontrolirano kretati te se zaustavio izvan kolnika, a 52-godišnjak je pao s motocikla izvan kolnika. Prilikom udara dijelovi motocikla i automobila oštetili su automobil karlovačkih registracija i drugi motocikl zadarskih registracija kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla – priopćili su iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...