ŠOK U REDOVIMA VATRENIH Ivan Perišić ima koronu! Ne smije igrati sve do finala Eura

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je pozitivan na redovnom testiranju na koronavirus te mu je određena mjera samoizolacije u trajanju od deset dana, tijekom kojih neće moći konkurirati za nastupe reprezentacije na Europskom prvenstvu, priopćili su iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Svi ostali reprezentativci, članovi stožera i delegacije su negativni.

“Liječnička služba reprezentacije izolirala je Ivana od drugih članova reprezentacije te je odmah detaljno o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu, uz dokaze o poštivanju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa”, priopćili su iz HNS-a.

Velik je to udarac za izbornika Zlatka Dalića i ‘vatrene’ uoči dvoboja osmine finala protiv Španjolaca, jer je Perišić bio jedan od najboljih igrača Hrvatske u grupnoj fazi natjecanja. Bio je strijelac izjednačujućeg pogotka u remiju (1-1) s Česima te asistent kod prvog i strijelac trećeg gola u pobjedi (3-1) nad Škotima u Glasgowu, kojom je hrvatska reprezentacija izborila nastup u osmini finala.

Uspiju li ‘vatreni’ izboriti mjesto u četvrtfinalu, Perišić neće moći konkurirati ni za tu utakmicu, koja je na rasporedu 2. srpnja, kao ni za eventualni nastup u polufinalu, 6. srpnja, što je posljednji dan Perišićeve samoizolacije.

Hrvatska će protiv Španjolske igrati u ponedjeljak, 28. lipnja, u 18 sati, na Parken stadionu u Kopenhagenu, gdje će hrvatski nogometaši otputovati u nedjelju, u 10.35 sati, letom iz Pule.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...