Vili Beroš u subotu dolazi cijepiti navijače KK Zadra!

Ministar zdravstva Vili Beroš priključit će se u subotu akciji vodstva kluba i navijača Košarkaškog kluba Zadar da se zajedno s ostalim građanima toga grada masovno cijepe protiv covida 19 u dvorani Višnjik, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Vodstvo Košarkaškog kluba Zadar, koji je prošle subote u dvorani Višnjik, pred prepunim gledalištem osvojio titulu prvaka Hrvatske, pozvalo je svoje navijače, kao i sve druge građane Zadra, da se sutra okupe u sportskoj dvorani na masovnom cijepljenju protiv covida-19,

“Čestitam klubu i košarkašima Zadra, te svim njegovim navijačima na odluci da svoje i tuđe zdravlje zaštite cijepljenjem. Bravo!“ poručio je ministar Beroš.

Odgovarajući na inicijativu kluba Zadar, istaknuo je da će se i sam pridružiti tom hvalevrijednom događaju u subotu kada će, zajedno s ostalim zdravstvenim djelatnicima, cijepiti navijače, ali i ostale građane Zadra.

“Ono na čemu vam nisam mogao čestitati prošle subote, prepune su tribine bez epidemiološke zaštite i neophodnog opreza da se spriječi zaraza i njezino širenje. Nadam se da zbog toga neće eskalirati broj novozaraženih”,  rekao je ministar.

Naglasio je da ga ohrabruje poziv i poticaj navijačima i građanima tog, petog po veličini grada u Hrvatskoj, da se cijepe uoči ljeta i masovnijeg dolaska turista na Jadran. To je sjajan primjer kako sportski prvak i njegovi navijači mogu težiti da budu i prvaci u odgovornom odnosu prema svojem i tuđem zdravlju.

“Želim da Zadrani kao ovogodišnji košarkaški prvaci Hrvatske pozovu svoje sportske rivale i njihove navijače da slijede ovaj primjer i cijepe se kao najučinkovitiji način zaštite od zaraze i njezina prijenosa“,  kaže ministar zdravstva te poručuje da je to jedini način da se opet na jesen nađemo i u sportskim dvoranama i u drugim prigodama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...