Vodili smo i 16 razlike, a onda poraz; Trener Mršić: “Nakon incidenta smo izgubili ritam”

Zadar je u trećoj finalnoj utakmici nakon produžetka poražen od ekipe Splita, rezultatom 83:75. Split je ovom pobjedom smanjio zaostatak u seriji na 2-1, četvrta utakmica je na rasporedu u srijedu, također na Gripama.

Zadar je brzo i autoritativno preuzeo prednost u prvoj četvrtini koju je  držao sve do same završnice prvog poluvremena, kada dolazi do malog pada u igri Zadra. Ipak na odmor igrači Veljka Mršića odlaze s prednošću od 29:35.

U nastavku utakmice Zadar je konstantno održavao prednost, u zadnju četvrtinu igrači Zadra ušli su s vodstvom od 54:59. Zadnjih deset minuta gledali smo izjednačenu košarku, ali je Zadar i dalje održavao prednost, tri minute prije kraja Split dolazi na pola koša zaostatka i drama je mogla početi.

U napetoj završnici regularnog djela Split je imao šut za pobjedu, koji nisu realizirali i otišlo se u produžetak.

Igrači Splita bolje su se snašli u produžetku te su upisali pobjedu rezultatom 83:75.

Najbolji u redovima Zadra bili su Justin Carter sa 16 poena i 6 skokova, Dominik Mavra upisao je 11 poena i 3 asistencije, dok je Chinanu Onuaku dodao 8 poena i čak 14 skokova.

Za Split Roko-Leni Ukić postigao je 30 poena, Marin Marić dodao je 14 poena.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Pa je, imali smo 16 razlike, dobar početak utakmice, međutim već u drugoj četvrtini od onog incidenta izgubili smo ritam. Split je tu došao do poluvremena na 6 razlike zaostatka, mi smo veći dio treće četvrtine održavali prednost, međutim na kraju smo donosili loše odluke u završnici i ušlo se u produžetak, gdje su bili bolji od nas. Mislim da smo gledali jednu zanimljivu utakmicu u kojoj je Split pobijedio, tako je to u doigravanju, za dva dana imamo novu utakmicu. Bez obzira na puno grešaka mi smo opet bili u prilici dobiti i dalje imamo prednost, u srijedu je nova utakmica, pokušat ćemo biti bolji.”

Sjetimo, incident o kojem govori Mršić naguravanje je Aleksandra Bursaća u dresu Zadra i Marka Lukovića u splitskom.

Bilo je tu i kontakta glavama, pa su reagirali igrači i treneri.

Suci finalne utakmice na Gripama su se nakon sudara dvojice igrača okupili oko ekrana i pogledali što se dogodilo, a potom ih kaznili isključenjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...