Vučetić: “Čudi me da Centralno ispisno mjesto ne nosi ime Josipa Ćelića, budući da Zadar ima tradiciju ispisa prometnih prekršaja”

Marko Vučetić, novi predsjednik Gradskog vijeća na svom je Facebook profilu komentirao otvaranje Centralnog ispisnog mjesta prekršajnog postupka u Zadru kojemu je nazočio ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

-Danas je ministar Božinović u Zadru otvorio Centralno ispisno mjesto prekršajnih postupaka. U Zadru će se, dakle, ispisivati kazne za sve prometne prekršaje počinjene na prometnicama u RH.
Budući da Zadar već ima tradiciju ispisa prometnih prekršaja, čudi me što Centralno ispisno mjesto ne nosi ime Josipa Ćelića. Nećemo daleko dogurati ako pogazimo i zaboravimo tradiciju, u ovom slučaju tradiciju ispisa prometnih prekršaja, napisao je Vučetić.

Podsjetimo, Ćelića, koji je tada bio zamjenik ravnatelja policije, je policijski presretač snimio 12. ožujka 2019. godine u Briševu i izmjerio brzinu od 166 kilometara na sat na cesti gdje je dopuštena brzina bila 50 kilometara na sat, a sedam mjeseci poslije objavljena je i snimka, nakon čega je uslijedio Ćelićev zahtjev za premještaj na drugo radno mjesto, što mu je ravnatelj uvažio.

Ćelić je pravomoćno bio oslobođen optužbi da je počinio prekršaj jer je sud uvažio njegovo objašnjenje da je tog dana bio na službenom zadatku u privatnom vozilu. Ćelić je izjavio i priznao isti dan nakon objave u medijima da je vozio i počinio prekršaj, ali i ustvrdio da ga se po zakonu za njega ne može kazniti, što se poslije u prekršajnom postupku i potvrdilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...