Vučetić novi predsjednik Gradskog vijeća, Enio oštro: “Zaj***o si se ako ćeš govoriti da ćemo imati negativnu energiju!”

Za predsjednika Gradskog vijeća s 15 glasova za izabran je nezavisni vijećnik Marko Vučetić s liste koalicije “Srcem za Zadar”, kojeg je predložio klub vijećnika s NL Enija Meštrovića. Suzdržani su bili vijećnici HDZ-a, njih 12, i Damir Biloglav dok glasova protiv nije bilo.

HDZ je povukao prijedlog za Bruna Milina, a SDP-ov Danijel Radeta je povukao svoju kandidaturu, tako da je za predsjednika Gradskog vijeća ostao jedino Marko Vučetić.

-Zahvaljujem svima koji su me nenadano izabrali i koji su me nenadano predložili, rekao je Vučetić.

-Dobro vam je znano da sam rekao da je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ja nisam niti želim biti. To je bila moja teza. Dobio sam antitezu ‘bit ćeš predsjednik Gradskog vijeća jer mi tako želimo’, nakon toga slijedi sinteza koja je u ovom slučaju formiranje stabilne političke psihologije. Prihvaćam kandidaturu i očekujem da se prihvati antihadezeovska većina u vijeću. Ako se očituje antihadezeovska većina u Gradu Zadru onda mi imamo većinu, ako ne onda imamo novu antitezu u kojoj su vijećnici koji su me predložili poništili sami sebe, rekao je ranije Vučetić.

– Budući da nas otpočetka stavljaju lijevo i desno a moji ljudi stavljeni su pred zid, neću to dopustiti. Smatramo da je najbolje rješenje da s jedne strane imamo gradonačelnika Dukića a s druge predsjednika GV-a iz oporbe. Nismo anti HDZ niti anti SDP. Ako ćeš govoriti da ćemo imati negativnu energiju, zaj*** si se. Sve što ovdje ide bit će transparentno. Stani ovdje, radi ovdje i vodi sjednicu. Pametniji si od nas, ja sam glup za ovo, rekao mu je Enio Meštrović.

Predsjednica Mandatnog povjerenstva Marjana Bakmaz na početku sjednice pročitala je rezultate izbora te mandate koji su stavljeni u mirovanje. Umjesto gradonačelnika Branka Dukića, kojemu mandat prestaje po sili zakona, državnog tajnika Šime Erlića i Darija Nakića (osobni razlozi), u Vijeću će biti Mate Marić, Violeta Valjan Vukić i Jurica Bosna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...