Xiaomi se pohvalio: Ovaj punjač može napuniti smartfon za manje od osam minuta

Kineski proizvođači Xiaomi i Oppo godinama se natječu tko može proizvesti brži punjač, objašnjava Verge.

Xiaomi je u najnovijoj prezentaciji predstavio novi novi sustav od pod imenom HyperCharge koji, riječima proizvođača bateriju od 4000 mAh može snagom od 200 W napuniti za 8 minuta putem žice, odnosno za 15 minuta bežično snagom od 120 W. Riječ je, naglašavamo, o prototipu koji još nije planiran za otvoreno tržište.

Brzine punjenja učestalo su ‘bojno polje’ za kineske proizvođače smartfona koji se jako često hvale tehnološkim dostignućima koja ne moraju završiti u konačnim proizvodima.

Xiaomi je prije dvije godine tako predstavio sustav koji bateriju od 4000 mAh može napuniti za 17 minuta, dok je prošlogodišnji Mi 10 Ultra bateriju od 4.500 mAh punjačem od 120 W napunio za 23 minute.

Oppo je također jedan od lidera u polju – njegova tehnologija VOOC koristi se u OnePlusovim Dash i Warp sustavima punjenja. Kompanija je prošle godine predstavila sustav koji bateriju od 4000 mAh može napuniti za 20 minuta – godinu dana nakon Xiaomijevog navodnog punjača od 100 W i prilično dobrog uređaja Find X3 Pro koji se, podsjeća izvor, puni punjačem snage 65 W, prenosi tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...