Zadar dobiva mobilni tim Kabineta za ranu intervenciju u vrtićima i senzorički park u Vruljici

U koncertnoj dvorani Kneževe palače održana je početna konferencija projekata ”PRRI – Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije” i ”Inclusive Play”.

Istaknuto je kako je osnovni cilj projekta ”PRRI – Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije” uspostava mobilnog tima Kabineta za ranu intervenciju koji će kroz patronaže u vrtićima diljem Zadarske županije stavljati na raspolaganje stručne kapacitete za rad s djecom s razvojnim rizicima.

Također, projektom je osigurana oprema i psihodijagnostička sredstva potrebna za njihov rad. Jačanjem kapaciteta stručnjaka kroz razne stručne radionice i edukacije, ali i razmjenom iskustava s drugim stručnjacima, olakšat će se i poticati integracija djece s razvojnim odstupanjima.

Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.450.470,96 kuna, što je ujedno i iznos EU potpore.

Nastavak izlaganja bavio se glavnim aktivnosti projekta ”Inclusive Play”.

U sklopu navedenog projekta predviđena je izgradnja višeosjetilnog – senzoričkog parka na području parka „Vruljica“ u gradu Zadru. To je novi koncept igrališta u kojemu djeca i mladi u zaokruženoj sredini postižu iskustveno, cjelovito i socijalno učenje.

Izgradit će se i inkluzivno igralište koji će se smjestiti na području športsko-rekreacijskog centra Višnjik.

Pored navedenog, u okviru projekta predviđene su i edukacije roditelja djece s teškoćama, ali i stručnjaka koji žele integrirati znanja iz različitih pristupa i tehnika te kroz teorijski i iskustveni rad na edukaciji steći dodatne kompetencije za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...