Zadar doživio bolan domaći poraz od GOŠK-a iz Kaštela u prvoj utakmici finala kvalifikacija za popunu 3.HNL-jug

Domaća momčad je furiozno ušla u utakmicu stvorivši izgledne prilike koje nisu realizirane. Blažević je po lijevoj strani izluđivao gostujuću obranu, ali ga u završnici napada nije pratio veći broj igrača. Ipak, već u 2.minuti Begonja je pripremio Blaževiću sjajnu priliku, ali on slabo zahvaća loptu i puca pored gola. Odmah potom prijete i gosti preko Simpsona, ali brani Pinčić. Nastavlja Zadar s prilikama, ovaj put Banović asistira Iveljiću koji puca glavom, ali gostujući vratar Zec odbija u korner. A onda slijedi i kazna, Bučić je dobro prošao po desnoj strani između Blaževića i Begonje, uputio dugu loptu na drugu stativu gdje Connor Simpson ulazi iza Kulaševih leđa i postiže vodeći pogodak za GOŠK Kaštela. Četiri minute poslije šokirani domaćin prima novi pogodak.

GOŠK je poveo 0:2 golom Karamana koji je glavom postigao pogodak nakon ubačaja iz kornera na prvu stativu. Pokazivali su Zadrani u tim trenutcima želju i htijenje, ali nije bio njihov dan. U jednoj situaciji u 22. minuti gostujući igrač Dević je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali sudac Zebec to nije vidio. Imao je i Begonja priliku udarcem iz daljine minutu poslije, ali ni on nije bio precizan. Novi šok za Zadar u
30.minuti Jerbić ruši Čubrila i sudac dosuđuje kazneni udarac. Pinčić paradom odlično brani udarac Vučemilovića-Alegića i vraća nadu svojoj momčadi da može do pozitivnog rezultata. Do poluvremena prilike su imali Banović, Blažević i Buljat, ali nitko od njih nije stvorio veće probleme po gostujućeg vratara Zeca koji je svaki put bio dobro postavljen.

Zadar je u nastavak ušao odlučan popraviti dojam u čemu su donekle i uspjeli, prvo promašivši dvije prilike Begonja nakon kombinacije s Blaževićem i kasnije Zdrilić nakon solo prodora puca pored gola. U 68. minuti Katuša i Zdrilić su napravili pritisak na zadnju liniju gostiju, Nikola Zec je ispucao loptu koja se od Zdrilića idealno odbija Katuši, a on uspješno pogađa za smanjenje rezultata i vraćanje nade momčadi Zadra. Tražili su domaći igrači novu priliku, ali umjesto lova za izjednačenje rezultata, primaju novi gol u 76.minuti. Opet je zadarska obrana loše reagirala nakon što je Vučemilović-Alegić ubacio loptu u kazneni
prostor, Kulaš odbija loptu na koju natrčava Barada i postiže pogodak za 1:3.  Pokazat će se to konačnim rezultatom jer Zadar više nije imao snage za novi pogodak.

Uzvrat se igra u srijedu u Kaštel Gomilici u 18 sati.

ZADAR – GOŠK KAŠTELA 1:3 (0:2)

Stadion Stanovi
Gledatelja: 100
Sudci: Mario Zebec (Varaždin), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Goran
Perica (Šibenik), Patrik Kolarić (Strahoninec)
Kartoni: Jerbić, Banović (Zadar),
Strijelci: 0:1 Ivan Bučić (11), 0:2 Antonio Karaman (15), 1:2 Katuša
(68), 1:3 Marin Barada (76)

HNK Zadar

Pinčić, Iveljić, Bugarija, Banović, Blažević, Begonja (od 53. Zdrilić),
Jerbić (k), Buljat, Labus (od 63. Vukadinović) , D. Kulaš, Katuša
Trener: Želimir Terkeš

NK GOŠK Kaštela

L. Zec, N. Zec, Pezo (od 65. Baran), Dević, Čubrilo (od 65. Vranješ),
Simpson (od 53. Barada), Vučemilović-Alegić (od 86. Projić), Karaman,
Kovačević, Bučić (od 46. Maretić), Vučemilović Grgić (k)
Trener: Siniša Jalić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...