Zadarska policija primila dvije dojave; Muškarac se lažno predstavlja da je iz MUP-a, USKOK-a i banke

Policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom dana zaprimili su dvije dojave o pokušaju prijevara, a koje pojavne oblike prijevara smo već zabilježili ove godine na području Zadra i Zadarske županije.

Prema dosadašnjim saznanjima radi se o počinitelju koji putem telefona nasumično naziva osobe starije životne dobi.

Lažno se predstavlja kao djelatnik MUP-a, USKOK-a ili kao službenik banke. Od žrtava traži da mu ustupe novac radi provjere te im govori da su novčanice krivotvorene, istekle ili su potekle izvršenjem kaznenog djela.

Žrtva ovog telefonskog poziva predaje novčanice nepoznatoj osobi na pregled nakon čega ostaje bez novca.

Stoga još jedanput upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovaj oblik prijevare te da u slučaju sumnjivih poziva odmah obavijeste policiju na broj 192.

“Važno je znati da policijski službenici ili zaposlenici banke ne kontaktiraju  klijente telefonom, niti ih putem telefona traže osobne podatke, podatke o računima i podatke o PIN-u kartice. Posebno treba naglasiti da građani nikome ne trebaju reći koliko novca imaju, na kojem mjestu ga čuvaju niti ga davati nepoznatim osobama koje zastupaju banke ili druge novčarske ustanove, a po novce su došli na Vaš kućni prag. U slučaju da posumnjate da Vas netko pokušava prevariti i na taj način doći do vašeg novca ili druge imovine događaja odmah prijavite policiji a svoje osobne podatke i svoju osobnu imovinu nemojte nikome dati”, poručuju iz policije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...