Zadarski meteorolog Kraljev: “Ove stravične vrućine neće tako brzo popustiti, ali ima jedna dobra vijest”

Zbog relativno hladnog i nestabilnog vremena koje je potrajalo do kasno u proljeće, jedva smo dočekali da nam ljeto pokuca na vrata. No, zbog toplinskog vala koji traje već danima, mnogima je već dosta ekstremnih vrućina i pitaju se kada će moći normalno ‘prodisati’.

Zadarski meteorolog Duško Kraljev svojim predviđanjem vremenskih prilika neće utješiti neljubitelje klimatiziranih prostora, no ipak ima jednu dobru, bolje rečeno ‘osvježavajuću’ vijest.

Ove stravične vrućine neće tako brzo popustiti. Vjetrovi su ti koji su bitni, a vjetrova nema. Ono što puše dolazi s južnog kvadranta. Primijetili ste da je nebo mutno, to je zbog saharske prašine u kombinaciji s vlagom, što dodatno stvara Osjećaj težine. Ono što je bitno je da će se sutra, prekosutra, iako se temperatura zraka neće mijenjati, promijeniti smjer vjetra. Puhat će s mora pa će i vrijeme automatski biti ugodnije. Iako, temperature oko i preko 30 stupnjeva sigurno će potrajati do kraja mjeseca, a vjerojatno i dulje, kazuje nam Kraljev i otkriva da je temperatura mora na zadarskih plažama idealna za kupanje.

Temperatura mora je 25, ponegdje i više, što je idealno za rashladiti se. Ipak, ne treba se direktno izlagati suncu, zaključuje Kraljev.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...