ZEMUNIK Pogledajte trku Ferrarija i Rimčeve Nevere; Ide do 412 km/h, koštat će 2 milijuna eura

Iz tvrtke Rimac Automobili objavili su kako njihov električni automobil “C Two” postaje “Rimac Nevera”.

Stajat će dva milijuna eura, bit će homologiran za cijeli svijet, a prve isporuke kreću ove godine.

Automobil je ime dobio po neočekivanoj i snažnoj mediteranskoj oluji koja juri otvorenim morem Hrvatske. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani auto u proizvodnji, bez obzira na vrstu pogonskog sklopa.

Maksimalna brzina mu je 412 km/h, ubrzanje od 0-100 km/h za 1,85 sekundi, te ubrzanjem 0-402 metra (četvrtina milje) za 8,6 sekundi. Zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde, navodi se u priopćenju.

“S ponosom dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, Nevera nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje može osloboditi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom”, navode iz Rimac Automobila.

“Svojom iznimnom brzinom i snagom, Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime, nego i narav. Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi”, navode iz svetonedeljske tvrtke.

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac naglasio je kako je riječ o automobilu koji je sanjao kad je prije deset godina krenuo na ovo “nemoguće” putovanje.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...