27. Zadarsko kazališno ljeto; Večeras pogledajte hvaljenu predstavu HNK Zadar “Hanibal podzemni”

Na 27. Zadarskom kazališnom ljetu u srijedu, 7. srpnja pogledajte hvaljenu predstavu HNK Zadar, HANIBAL PODZEMNI Hriste Bojčeva u režiji Matjaža Latina. Početak predstave je u 21:30 sati u HNK Zadar.

Scenografiju potpisuje Ljerka Hribar, kostimografiju Marija Šarić Ban, glazbu Ivan Ivić, a oblikovanje svjetla Frane Papić.

“Hanibal podzemni” je treća režija slovenskog redatelja Matjaža Latina za HNK Zadar. Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE (2016.) nakon koje je  slijedila režija predstave TARZAN u kazališnoj sezoni 2018. /2019.

“HANIBAL PODZEMNI, predstava koja prikazuje skupinu umjetnika u svjetskoj mizansceni siromaštva koji, poput Fausta vragu, prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično hodeći mračnom stranom života, jedna je od najboljih predstava ovoga trenutka u Hrvatskoj. Postoje li prave vrijednosti, pokazuje i današnje vrijeme, kad se gomila novca topi pred tréšnjom i pandemijom, a ljudskosti je i ljubavi sve manje”, iz kritike Mire Muhoberac, Vijenac, 19.studenog 2020.

Uloge:

HANIBAL / Alen Liverić

PERO / Ivan Ožegović

VLADO / Ivan Jončić

KLEOPATRA / Žana Bumber

SONJA / Petra Tunjić

NADZEMNI (glas ) / Mimi Zadarski

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60,00 kuna na blagajni HNK Zadar i na Croatia Tickets.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...