PIJAN I BEZ DOZVOLE 32-godišnjak pokosio pješaka i teško ga ozlijedio

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. srpnja 2021., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak 10. srpnja 2021. u Biogradu na Moru, tijekom trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, upravljao osobnim automobilom protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, svjestan da kao vozač ne smije upravljati vozilom na cesti ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 g/kg, kao i da se u naselju ne smije kretati vozilom brzinom većom od 50 km/h, kao i da je kao vozač dužan obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku jer u protivnom može ugroziti druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom pa je izgubio kontrolu nad vozilom te vozilom udario u pješaka koji se kretao uz rub kolnika i koji je potom zadobio teške tjelesne ozljede, stoji u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...