Beroš moli obiteljske liječnike da dnevno nazovu barem pet pacijenata i nagovaraju ih na cijepljenje

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je pismo obiteljskim liječnicima u kojem ih poziva da svaki dan kontaktiraju pet ili više osoba pacijenata i pozovu ih na cijepljenje.

U dopisu ministar liječnike obiteljske medicine moli i da osiguraju cijepljenje u ordinacijama u svom redovitom radnom vremenu.

‘Obzirom da obiteljski liječnik ima najbolji uvid u populaciju opredijeljenu za njegov tim, te s obzirom na iskustvo s javnim pozivima i zaprimljene upite građana, smatramo da bi za zdravlje naših građana koji su starije životne dobi, pogotovo u uvjetima vala vrućina, bilo optimalno omogućiti im cijepljenje u ordinacijama njihovog izabranog liječnika obiteljske medicine, a ne samo na lokacijama zavoda i punktovima organiziranog cijepljenja naručivanjem ili putem javnih poziva’, stoji u dopisu ministra Beroša.

Iznio je i prijedlog kako povećati broj cijepljenih. ‘U cilju povećanja procijepljenosti građana koji još nisu iskazali interes za cijepljenje predlažemo da dnevno kontaktirate 5 ili više osoba, ovisno o postotku procijepljenosti vaše populacije u skrbi i pozovete ih na cijepljenje’, napisao je Beroš.

‘Slobodni smo zamoliti za taj dodatni doprinos kako bi u što skorije vrijeme postigli procijepljenost populacije više od 70 posto i na taj način spriječili širenje epidemije’, napisao je Beroš obiteljskim liječnicima.

Na kraju ih je zamolio i da u vrijeme godišnjih odmora osiguraju zamjene u punom radnom vremenu, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...