Bez Covid potvrde; Ovog tjedna u Kino Zoni nemojte propustiti čak 3 vrhunska filma!

Vremenske neprilike spriječile su nedjeljnu projekciju napete španjolske triler drame ”Kandidat”, no oblaci su se konačno smilovali, naporna južina je nestala i projekciju spomenutog filma moći ćete pogledati večeras u 21.15h.

Manuel Gómez Vidal karizmatični je i popularni političar u svojoj regiji: uživa visoki društveni položaj, ima sretnu obitelj i mnoštvo prijatelja. Istovremeno, on je korumpirani političar koji se godinama bogati koristeći javna sredstva.

Režiju i scenarij ovog angažiranog trilera potpisuje Rodrigo Sorogoyen dok se u glavnim ulogama pojavljuju Antonio de la Torre, Mónica López i Josep Maria Pou. Film je na svojem festivalskom putu osvojio čak 32 priznanja i dodatnih 29 nominacija od kojih svakako valja izdvojiti čak 7 osvojenih ‘Goya’.

Uoči projekcije ”Kandidata” očekuje nas još jedna domaća kratka poslastica, a ovaj put je riječ o izvanrednoj drami Mladena Stanića, ”Bila soba”.

Priča prati dva brata koji renoviraju zajednički stan u Splitu kako bi ga iznajmljivali za vrijeme turističke sezone. To im je ujedno i prvo zajedničko druženje od majčine smrti, tijekom kojeg će biti prisiljeni suočiti se s traumama iz obiteljske prošlosti i preispitati temelje vlastita odnosa.

Braću tumače sveprisutni Paško Vukasović te Marin Klišmanić, a valja naglasiti kako je ”Bila soba” uz brojne nominacije i osvojila nagradu ‘Zlatna kolica’ za najbolji kratkometražni film na ‘Zagreb Film Festivalu’, nagradu za najbolji scenarij kojeg potpisuje sam redatelj Mladen Stanić na festivalu ‘SEECS’ te nagradu za najboljeg glumca na ‘FRKI’.

U petak 30. srpnja u suradnji s ‘Motovun Film Festivalom’ prikazujemo vam pak srpsku komediju ”Živ čovjek”.

Beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda Sinovi Igor Đelić-Đela živi s dvoje djece i suprugom Sunčicom s kojom ga veže mnogo problema, ali i zajedničkih godina. U kaosu svakodnevice, usred jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priredi kći tinejdžerka, on odluči početi ispočetka. Pokušat će pritom ispraviti pogreške iz prošlosti.

U ovoj melankoličnoj rock’n’roll komediji Olega Novkovića glavne uloge tumače Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica i Filip Hajduković, a uz njegovu projekciju, Motovun nam donosi i kratkometražnu njemačku komediju ”Njemačka kvaliteta”.

Šareni filmski tjedan završavamo u nedjelju 01. kolovoza uz ZF akcijski spektakl renomiranog redatelja Christophera Nolana, ”Tenet”.

U sumračnom svijetu međunarodne špijunaže, neimenovanog operativca CIA-e, poznatog kao Protagonist, novači misteriozna organizacija zvana Tenet da sudjeluje u globalnom zadatku koji se odvija izvan stvarnog vremena. Misija: spriječiti Andreja Satora, odmetnutog ruskog oligarha sa sposobnostima za prepoznavanje, da započne Treći svjetski rat. Protagonist će uskoro savladati vještinu “vremenske inverzije” kao načina suprotstavljanja prijetnji koja dolazi.

Glavne uloge u ovom kompleksnom, ali i angažiranom i uzbudljivom filmu, tumače John David Washington, Robert Pattinson i Elizabeth Debicki, odnosno, veterani Michael Caine i Kenneth Branagh. Nolan spektakl osvojio je pravo brdo nagrada od kojih valja svakako izdvojiti Oskara za najbolje vizualne efekte.

Njegovoj projekciji prethodit će pak urnebesna ZF komedija ”’Teleport Zovko” koja se poigrava s idejom teleportacije na hrvatski način. U filmu Predraga Ličine, autora hit komedije ”Posljednji Srbin u Hrvatskoj”, nastupaju Linda Begonja, Krešimir Mikić i Bojan Navojec.

Projekcije su na rasporedu redom u utorak 27. i petak 30. srpnja od 21.15 h, odnosno, 01. kolovoza od 21.00h na već dobro poznatoj Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i crkve Sv. Dominika).

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja koja se otvara u 20.15 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...