Delta soj potvrđen u Zadarskoj županiji, Medić: “Ako želimo spasiti turističku sezonu, morat ćemo se cijepiti u što većem broju”

Kako javljaju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, potvrđena je prisutnost tzv. delta-soja u Zadarskoj županiji.

-Od devet uzoraka poslanih na analizu, četiri su bila pozitivna. To je očekivano i u skladu s rezultatima na razini Hrvatske gdje je u prosjeku za polovicu pozitivnih uzoraka utvrđen delta-soj koronavirusa. To je još jedan razlog da se naša stanovništvo cijepi u što većem broju, jer se cjepivo Pfizera koje imamo na našem punktu na Višnjiku pokazalo djelotvornim protiv delta-soja, a očekuje se da će već u kolovozu oko 80 posto novozaraženih slučajeva u europskim državama biti upravo od te, indijske varijante koronavirusa, kaže dr. Alan Medić, voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadar i poručuje:

-Stoga, ako želimo spasiti turističku sezonu i održati rast privrede morat ćemo se cijepiti u što većem broju. Upravo zahvaljujući cjepivu nemamo veći priljev novozaraženih u bolnice jer je starija populacija procijepljena, a većina novih slučajeva utvrđena je kod mlađe populacije, kazao je Medić.

Punkt za cijepljenje na Višnjiku radi svaki radni dan od 7.30 do 12.30 te od 15 do 20.30 sati, a cijepljenje je moguće i bez prethodne najave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...