Dukić: “Ako ostane neprodanih stanova, kupit će ih Grad i dati u najam mladim obiteljima koje nisu kreditno sposobne”

Na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika s pročelnicima upravnih odjela potvrđeno je kako su radovi na izgradnji POS-ovih stanova na Crvenim kućama u tijeku, pa je Grad izradio pročišćenu listu kandidata za kupnju.

Pročelnica Mirjana Zubčić izvijestila je da je, nakon kontaktiranja svih kandidata sa liste iz 2016. i obrade te ponovne provjere svih podataka, ostalo 105 kandidata na novoj, pročišćenoj listi.

Za njih će biti organizirana prezentacija stanova, provjera kreditne sposobnosti i potpisivanje predugovora o kupnji stanova.

“Ako nakon toga ostane neprodanih stanova, za kupnju će biti zainteresiran i Grad, kako bi ih mogao ponuditi u najam mladim obiteljima koje nisu kreditno sposobne”, kazao je gradonačelnik Dukić.

Pročelnica Dolores Grdović Kalmeta najavila je izgradnju zgrade Mjesnog odbora Crvene kuće, jer se u tom brzorastućem kvartu pojavila i potreba za javnim sadržajima.

Zgrada će se graditi na zemljištu od 4511 m2, sama će imati 960 m2, a obuhvaćat će i dječji vrtić sa tri vrtićke i jednom jasličkom skupinom te ambulantu obiteljske medicine u prizemlju i sadržajima za rad mjesnog odbora i okupljanje građana na katu objekta.

Ovom izgradnjom nastavlja se i program disperzije ordinacija opće medicine na području Grada, nakon što su uređene ambulante na Maslini, Kožinu, Sinoretovu i Smiljevcu, sada se predviđaju još i na Crvenim kućama, Puntamici, Diklu i Novom Bokanjcu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...