Dukić tvrdi da Stanišić politizira tragediju u Petrčanima: “Sumanute vožnje i ponašanje u prometu nije moguće predvidjeti i kontrolirati”

Iz Grada Zadra stigla je reakcija Branka Dukića na otvoreno pismo Duje Stanišića koje smo objavili u srijedu, 14.srpnja.

Dukić smatra da Stanišić tragičnu nesreću u Petrčanima koristi u političke svrhe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tragičnu prometnu nesreću u Petrčanima, nažalost, pojedinci su odlučili iskoristiti u političke svrhe. Prije svega u svoje, i u njihovo ime, ožalošćenoj obitelji izražavam najdublju sućut. Kao liječnik jako dobro znam kakve su sve posljedice divljeg iracionalnog ponašanja vozača te suosjećam s obitelji u ovim tužnim i stresnim trenucima. Pokušaj politiziranja ove tragedije ispod je svake ljudske i civilizacijske razine i osjećam sram zbog takvih nastojanja mojih pojedinih sugrađana.

Stavljam se na raspolaganje obitelji koja trpi posljedice ovog nemilog događaja, ali i svim mještanima Petrčana.

Ovakve sumanute vožnje i ponašanje u prometu ili uopće, nije moguće predvidjeti niti kontrolirati. I iznenađuje me kako postoje pojedinci koji ovom tragedijom nisu iznenađeni!

Konkretno, građanin Duje Stanišić svojom je objavom poželio reaktivirati svoj politički angažman u mjestu koje je imao čast predstavljati. Pritom, zaboravio je na ono najvrjednije – sućut, brigu i ljudskost. I realnost!

On je godinama bio tek povremeni stanovnik Petrčana, nije aktivno sudjelovao u projektima kojima je bitno podignut komunalni standard vjerojatno i najturističkijeg naselja u Zadru. Ali je u svakom trenutku znao uputiti političke pamflete dok se u njegovom mjestu npr. gradila riva s mjesnom lučicom, pristupna cesta do crkve s javnim parkingom; uređivala zgrada MO, plaža, javne i zelene površine.

Iako postoji stalna komunikacija i partnerstvo Grada Zadra s predstavnicima Mjesnog odbora, ne sumnjam kako će istih pamfleta biti i uskoro, s početkom radova na izgradnji sustava odvodnje i glavnoj spojnoj cesti za Petrčane”.

Sjetimo, nakon nesreće u Petrčanima u kojoj je trudnica zbog težine ozljeda izgubila dijete, Stanišić je napisao da Petrčance ova tragedija nije iznenadila.

Naime, podvukao je, infrastruktura je ovdje napravljena 70- ih godina, cesta prema mjestu nakon skretanja s magistrale toliko je uska da se ne mogu mimoići dva veća kamiona ili autobusa, a vozila su stalna prijetnja biciklistima i pješacima.

Podsjetio je i da se na cesti na kojoj se dogodila nesreća automobili uredno parkiraju na kolniku.

“Pročelnik Dujela nije sposoban niti najjednostavnijom tabelom P označiti novoizgrađeni parking iznad crkve (koštao 2 mil. kn.) za koji ljudi ne znaju a koji bi prometno rasteretio sami centar mjesta…”, napisao je tom prigodom što je gradonačelnika Dukića, izgleda, posebno naljutilo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...