Dukić tvrdi da Stanišić politizira tragediju u Petrčanima: “Sumanute vožnje i ponašanje u prometu nije moguće predvidjeti i kontrolirati”

Iz Grada Zadra stigla je reakcija Branka Dukića na otvoreno pismo Duje Stanišića koje smo objavili u srijedu, 14.srpnja.

Dukić smatra da Stanišić tragičnu nesreću u Petrčanima koristi u političke svrhe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tragičnu prometnu nesreću u Petrčanima, nažalost, pojedinci su odlučili iskoristiti u političke svrhe. Prije svega u svoje, i u njihovo ime, ožalošćenoj obitelji izražavam najdublju sućut. Kao liječnik jako dobro znam kakve su sve posljedice divljeg iracionalnog ponašanja vozača te suosjećam s obitelji u ovim tužnim i stresnim trenucima. Pokušaj politiziranja ove tragedije ispod je svake ljudske i civilizacijske razine i osjećam sram zbog takvih nastojanja mojih pojedinih sugrađana.

Stavljam se na raspolaganje obitelji koja trpi posljedice ovog nemilog događaja, ali i svim mještanima Petrčana.

Ovakve sumanute vožnje i ponašanje u prometu ili uopće, nije moguće predvidjeti niti kontrolirati. I iznenađuje me kako postoje pojedinci koji ovom tragedijom nisu iznenađeni!

Konkretno, građanin Duje Stanišić svojom je objavom poželio reaktivirati svoj politički angažman u mjestu koje je imao čast predstavljati. Pritom, zaboravio je na ono najvrjednije – sućut, brigu i ljudskost. I realnost!

On je godinama bio tek povremeni stanovnik Petrčana, nije aktivno sudjelovao u projektima kojima je bitno podignut komunalni standard vjerojatno i najturističkijeg naselja u Zadru. Ali je u svakom trenutku znao uputiti političke pamflete dok se u njegovom mjestu npr. gradila riva s mjesnom lučicom, pristupna cesta do crkve s javnim parkingom; uređivala zgrada MO, plaža, javne i zelene površine.

Iako postoji stalna komunikacija i partnerstvo Grada Zadra s predstavnicima Mjesnog odbora, ne sumnjam kako će istih pamfleta biti i uskoro, s početkom radova na izgradnji sustava odvodnje i glavnoj spojnoj cesti za Petrčane”.

Sjetimo, nakon nesreće u Petrčanima u kojoj je trudnica zbog težine ozljeda izgubila dijete, Stanišić je napisao da Petrčance ova tragedija nije iznenadila.

Naime, podvukao je, infrastruktura je ovdje napravljena 70- ih godina, cesta prema mjestu nakon skretanja s magistrale toliko je uska da se ne mogu mimoići dva veća kamiona ili autobusa, a vozila su stalna prijetnja biciklistima i pješacima.

Podsjetio je i da se na cesti na kojoj se dogodila nesreća automobili uredno parkiraju na kolniku.

“Pročelnik Dujela nije sposoban niti najjednostavnijom tabelom P označiti novoizgrađeni parking iznad crkve (koštao 2 mil. kn.) za koji ljudi ne znaju a koji bi prometno rasteretio sami centar mjesta…”, napisao je tom prigodom što je gradonačelnika Dukića, izgleda, posebno naljutilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...