Europski lanac trgovina, koji radi i u Hevatskoj, očekuje navalu kupaca i otvara tisuće novih radnih mjesta

Europski lanac diskontnih trgovina Pepco otvorit će 13 tisuća novih radnih mjesta u Europi u iduće tri godine, najavio je izvršni direktor skupine Andy Bond dodajući kako će većina novih pozicija biti otvorena u kontinentalnoj Europi.

Nakon devastacije koju je prouzročila pandemija koronavirusa, kompanija očekuje navalu kupaca u jeftinije trgovine, navodi Poslovni dnevnik.

Pepco je za vrijeme pandemije krenuo suprotnim smjerom od mnogih europskih maloprodajnih kompanije koje su se okrenule prodaji putem interneta, zatvaranju fizičkih trgovina i ukidanju radnih mjesta kako bi opstale.

– Za razliku od mnogih fizičkih trgovina koje se hvale time što su preživjele, mi smo vrlo sigurni u naš rast, naglasio je šef Pepca u razgovoru za Reuters.

Prošlog tjedna kompanija je preliminarno izvijestila da joj je prihod u trećem fiskalnom tromjesečju zaključno s lipnjem porastao 46,7 posto, na 1,04 milijarde eura, zahvaljujući otvaranju novih trgovina. Grupa je u tom razdoblju neto otvorila 117 novih trgovina i sada ih ima ukupno 3.363.

U svibnju grupa je uvrstila dionice u kotaciju Varšavske burze i njezina se tržišna kapitalizacija sada procjenjuje na 6,9 milijardi eura. Trenutno zapošljava oko 35.000 radnika i posluje u 16 zemalja, uključujući Hrvatsku, gdje je prvu trgovinu otvorila u travnju 2017. godine, piše Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...