Fekalije su se danima izlijevale u more, ali “kupanje na plaži kod Marexa je sigurno”; Bi li se na njoj okupali nadležni?

Kako su izvijestili iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, “prema rezultatima dodatnih uzorkovanja mora, koja je obavio Zavod za javno zdravstvo Zadar, prestalo je kratkotrajno onečišćenje mora na plaži Jadran u Zadru (kod caffe bara Marex).”

Podsjetimo, u kratkom vremenskom roku od desetak dana, čak je dva puta došlo do izlijevanja fekalija u more uslijed začepljenja cijevi. Da stvar bude gora, plaža je nedavno uređena, no čini se da su stari problemi ostali.

Iako su još u ponedjeljak iz Zadarske županije upozorili da se na ovoj gradskoj plaži do daljnjega ne preporuča kupanje, već danas tvrde da onečišćenja nema, unatoč tome što su fekalije doslovno izvirale iz podvodne cijevi, a nadležni su reagirali tek nakon nekoliko dana.

Na činjenicu da uz plažu prepunu kupača koji su ih pokušali alarmirati, plutaju govna, odmahnuli su rukom pa bi bilo sasvim primjereno pozvati taj stručni kadar, gradonačelnika Branka Dukića, župana Božidara Longina i Zorana Škrgatića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zadar, da se prvi “osvježe” na plaži Jadran i dokažu građanima kao i brojnim turistima, da se doma neće vratiti sa suvenirom- bakterijom Escherichia coli.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...