FOTO/VIDEO Gori borova šuma nedaleko gradskog deponija, Šoša: “I ja sam čuo priče da je podmetnut, no pričekajmo da policija utvrdi uzrok”

U borovoj šumi iznad Dikla, nedaleko gradskog deponija buknuo je veliki požar.

Nazvali smo Željka Šošu, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe koji se u trenutku početka gašenja požara vraćao sa službenog puta prema Zadru i s Velebita promatrao crni, gusti dim koji se nadvio nad gradom.

“Na terenu je JVP Zadar i DVD Pljusak iz Nina. Iz Zadra imamo četiri vozila, iz Nina jedno, sveukupno pet vozila i 10, 15 vatrogasaca. Došla su i dva kanadera. Evo mi se sada spuštamo iz Velebita i gledamo požar, sve je manji i manji, oni su ga zaokružili, kanaderi rade i požar će biti ugašen, a o kolikoj površini se radi ne možemo još znati, kaže.

Na pitanje o spekulacijama da su Romi podmetnuli požar, odgovara:

“To je sve neslužbeno, to sam i ja čuo, ne mislim da su podmetnuli požar nego oni stalno tamo traže bakar, pale plastiku, kablove i slično. Ne mislim da je podmetnut, možda i je, no tako je i do zapovjednika na terenu došla informacija da su oni tamo nešto palili, požar se proširio, ali kažem sve će naknadno utvrditi policija”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...