FOTO/VIDEO Gori borova šuma nedaleko gradskog deponija, Šoša: “I ja sam čuo priče da je podmetnut, no pričekajmo da policija utvrdi uzrok”

U borovoj šumi iznad Dikla, nedaleko gradskog deponija buknuo je veliki požar.

Nazvali smo Željka Šošu, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe koji se u trenutku početka gašenja požara vraćao sa službenog puta prema Zadru i s Velebita promatrao crni, gusti dim koji se nadvio nad gradom.

“Na terenu je JVP Zadar i DVD Pljusak iz Nina. Iz Zadra imamo četiri vozila, iz Nina jedno, sveukupno pet vozila i 10, 15 vatrogasaca. Došla su i dva kanadera. Evo mi se sada spuštamo iz Velebita i gledamo požar, sve je manji i manji, oni su ga zaokružili, kanaderi rade i požar će biti ugašen, a o kolikoj površini se radi ne možemo još znati, kaže.

Na pitanje o spekulacijama da su Romi podmetnuli požar, odgovara:

“To je sve neslužbeno, to sam i ja čuo, ne mislim da su podmetnuli požar nego oni stalno tamo traže bakar, pale plastiku, kablove i slično. Ne mislim da je podmetnut, možda i je, no tako je i do zapovjednika na terenu došla informacija da su oni tamo nešto palili, požar se proširio, ali kažem sve će naknadno utvrditi policija”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...