Gužve kao u najboljim godinama; U Zadarskoj županiji trenutno odmara 115 tisuća gostiju

Gužve na svim prometnicama i graničnim prijelazima ovoga vikenda podsjetile su nas na najbolje godine hrvatskog turizma. No na one dobre godine trebat će se još sačekati neko vrijeme. Tako je po podacima Hrvatske turističke zajednice u subotu u Hrvatskoj odmaralo oko 650.000 turista od kojih je više od 570.000 inozemnih.

Najviše turista je trenutno u Istri (175.000), na Kvarneru (130.000) te u Splitsko-dalmatinskoj (120.000) i Zadarskoj (115.000) županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je gostiju u Rovinju, Viru, Poreču, Medulinu, Umagu i Malom Lošinju. Trenutno je najviše turista s tržišta Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske i Austrije, poručuju iz nacionalne turističke organizacije.

Očekivano najbolje rezultate imaju one najbliže destinacije koje ne ovise toliko o avionima, pa je tako u petak i subotu vladala prava navala na istarske granične prijelaze Kaštel i Plovaniju. Čekalo se više od sat vremena u kolonama s jedne i druge strane granice, kako na ulazu, tako i na izlazu.

A prema podacima istarske policije, u petak i subotu do podneva ušlo je nešto manje od 100 tisuća putnika, od čega njih 92.770 stranih, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...