Iz KK Zadra odgovaraju na priopćenje Enia Meštrovića o netransparentnosti: “Odavanjem osobnih podataka prijeti kazna do 40 tisuća kuna”

Nakon jučerašnjeg priopćenja Enia Meštovića, potpredsjednika Gradskog vijeća upućenog čelnicima Košarkaškog kluba Zadar, danas je stigla reakcija.

Sjetimo, pod naslovom “MI SMO ZADRANI, ZADAR JE ČIJI?”, Meštrović poručuje kako klub, iako simbol našeg grada, neće dobiti potporu u financiranju sve dok transparentno ne daju građanima na uvid svoj troškovnik.

Odgovor Ivana Mijolovića, predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar prenosimo u cijelosti:

Poštovani vijećniče,

Drago mi je da ste se aktivno uključili u problematiku Kk Zadra, a ovim putem ću Vam nastojati dati odgovore na Vaša pitanja. Na sastanku koji je inicirala Udruga navijača Tornado osim Vas i predstavnika navijača bili su prisutni vijećnici Radeta i Rubeša, kojima se ovim putem zahvaljujem na konstruktivnom sastanku.

Tema sastanka je bila osnivanje udruge Grad košarke i općenito pitanja vezana za budućnost košarke u Zadru. Ujedno, budući da ste više puta kroz medije provlačili temu zainteresiranosti za košarku, ovaj sastanak je bio dobra prilika da pitate sve što Vas zanima. U više navrata ste  potencirali pojam transparentnosti. Košarkaški klub Zadar redovito podnosi financijska izvješća i izvješća o radu Nadzornom odboru, Skupštini društva i Gradskom vijeću, gdje članovi navedenih tijela imaju priliku pitati što ih zanima. U ovom mandatu smo u Nadzorni odbor uključili dva predstavnika navijača baš sa ciljem povećanja transparentnosti. Svi članovi nadzornog odbora imaju u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima uvid u poslovne knjige i svu dokumentaciju (ugovore i račune) te je upravo njihova uloga kontrola rada Uprave. Isto tako u suradnji s navijačima, organizirane su dvije javne tribine na kojima su navijači imali priliku pitati sve što ih zanima.

Ukratko, podigli smo transparentnost upravljanja klubom na višu razinu od svih košarkaših klubova u okruženju s jasnim ciljem da s tim smjerom nastavimo i dalje.

Razina transparentnosti kad je u pitanju opća javnost ima svoja ograničenja, koja su definirana Zakonom o zaštiti osobnih podataka koji kaže u članku 10. da se ne smije osobne podatke davati na korištenje drugim primateljima, niti ih smije obrađivati za bilo koju drugu svrhu osim ugovorene, te u članku 36. piše Novčanom kaznom od 20.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj izvršitelj obrade koji prekorači granice svojih ovlasti ili osobne podatke prikuplja i obrađuje za drugu namjenu osim ugovorene ili ih daje na korištenje drugim primateljima ili ne osigura provođenje ugovorenih mjera zaštite osobnih podataka.

Osim navedenog igrači imaju stavku u ugovoru da je ugovor poslovna tajna. Isto tako to je i nanošenje štete konkurentnosti klubu koji nastupa u natjecanjima u kojima to nitko drugi ne radi čime bi klub bio doveden u neravnopravan položaj.

S razlogom ni drugi sportski klubovi koji se nerijetko koriste kao primjer transparentnosti nemaju javno objavljene podatke koje spominjete u svom obraćanju.

Sve to rečeno Vam je na sastanku, pa čudi potenciranje istih pitanja. S navedenim se složio i vijećnik Rubeša pa je temeljem ove teme zatraženo da se dostavi sistematizacija radnih mjesta sa pripadajućim koeficijentima koju ćete svakako i dobiti.

Na Vaše zanimanje za struku u klubu ste također dobili konkretne odgovore, ali Vas isti očito nisu zadovoljili te ste na samom sastanku davali prijedloge trenerskih imena koje bi klub trebao angažirati. Nadam se kako ćemo se s vremenom svi složiti kako takve odluke nisu i nikad ne bi smjele biti predmet odlučivanja gradskih vijećnika.

Budući da u ovom trenutku nemamo sportskog direktora, trenera predlažu direktor Žilavec i team manager Longin, a trener odgovara za odabir igrača.

Svakako, klub teži stalnom unaprjeđenju stručnih kapaciteta kako u omladinskim selekcijama, tako i u seniorskoj momčadi, no vjerujem kako sezona u kojoj su predkadeti, juniori i seniori prvaci Hrvatske, te je i osvojen Kup Krešimira Ćosića,  a u tri naše omladinske selekcije imamo 13 reprezentativaca i jednog trenera u mladoj reprezentaciji, govori nešto u prilog sadašnjem radu.

Otvoreni za svako Vaše pitanje, kao i svakog drugog vijećnika, navijača i zainteresiranog građanina, stojimo Vam na raspolaganju, a jednako tako zahvalan sam Vam za svaki potencijalni doprinos koji u budućem razdoblju pružite voljenom klubu.

S poštovanjem,

Ivan Mijolović

Predsjednik Nadzornog odbora Kk Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...