Jure Brkljača otpjevao pjesmu o Kampo Kaštelu: “Tko je prošao život na Mornarici, može reći da je živio u Zadru”

Kuda god pošli, kao da nikada i ne odlazimo s tog mjesta gdje smo odrasli, jer su tamo spone koje nas vežu neraskidive, a ponekad se pretvore i u pjesmu kao što je ‘Kampo Kaštelo’ Jure Brkljače.

Energičan, poletnog duha, i Jure nosi čežnju za mjestom u kojem je odrastao.

Zato je upravo ‘Kampo Kaštelo’ posvetio istoimenom kvartu.

“Ovu pjesmu posvetio sam svom kvartu, neobičnog imena ‘Kampo Kaštelo’, ljudima i svemu onome što je vezano uz njega, jer je sve to dio mene. Poseban naglasak stavio sam na Mornaricu, igralište koje je obilježilo moje odrastanje, kao i cijelom gradu Zadru u kojem sam rođen. Kod nas se kaže, tko je prošao život na Mornarici, može reći da je živio u Zadru”.

Tako je Jure, na neki način, odao počast svome gradu i onima koji ga čine ‘njegovim’, te stavio pečat na najvažniji dio života provedenog u Zadru zbog kojeg je i on danas onaj koji jest, Jure Brkljača, a cijela priča nastala je u tek nekoliko minuta.

“Pjesma ‘Kampo Kaštelo’ nastala je spontano. Šetajući zadarskim Murajem, razmišljao sam kako bih volio imati pjesmu posvećenu mom gradu. Prenio sam to Rusu s kojim sam već prije pričao o odrastanju u raznim kvartovima. I onda me on za par dana nazvao i pitao: ‘Kako se ono zove tvoj kvart?’. A petnaest minuta kasnije poslao mi je pjesmu”, ispričao je Jure.

Vjerujemo da će se mnogi pronaći u ovoj glazbenoj priči i to na svoj, jedinstven način. Svatko će u njoj čuti ‘svoju’ pjesmu, svoj ‘Kampo Kaštelo’, o nepobitnoj istini koja u nama ostavlja neizbrisiv trag ognjišta iz kojeg smo protekli.

“Meni mnogo znači upravo ta pjesma i rekao sam da nikad neću moći Miroslavu Rusu zahvaliti za sve što je napravio, za sve prekrasne pjesme koje mi je napisao – jer  baš svaka pjesma nosi priču o nekim trenucima koje sam proživio ili proživljavam – ali ‘Kampo Kaštelo’ mi je najjača”, poručio je za kraj Jure.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...